Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Viss spēks slēpjas galvā un viss ir iespējams, ja ļoti vēlas, trešdien atzina Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Omskas "Avangard".

"Pateikšu jums vienu noslēpumu: viss spēks slēpjas galvā. Viss ir iespējams, ja ļoti grib," sacīja Šuplers, norādot, ka "komanda nolika malā nogurumu un parādīja milzīgu gribu uzvarēt".

Šuplers īpaši pateicās slovāku uzbrucējam Marselam Hosam, kura gūtie divi vārti panāca spēles lūzumu un ļāva Rīgas "Dinamo" uzvarēt. "Marsels Hosa gandrīz diennakti lidoja 13 tūkstošus kilometru, gandrīz nebija gulējis. Gribējām viņam pēdējā trešdaļā ļaut atpūsties, bet viņš ņēma un iemeta divas ripas," savu sajūsmu pauda treneris.

"Mums šī bija principiāla spēle," sacīja Šuplers. "Sākām labi, ātri iemetām, pēc tam, teikšu atklāti, mazliet zaudējām koncentrēšanos, ielaidām divas ripas. Priecājos, ka komanda parādīja sevi spēles beigās. Varbūt pateicoties Fortūnai, varbūt Dievam, bet uzvarējām," spēles gaitu raksturoja treneris.

Savukārt "Avangard" galvenais treneris Igors Ņikitins atzina, ka "izdarījām daudz nevajadzīga darba, kas noveda pie kļūdām aizsardzībā". "Zinājām, ka rīdzinieki gaidīs pretuzbrukumus. Pietrūka disciplīnas un pacietības, lai spēli beigtu ar uzvaru," atzina treneris.

Jautāts, cik grūti komandai bija spēlēt bez līderiem Jaromira Jāgra un Antona Kurjanova, Ņikitins uzsvēra, ka "līderi ir līderi, bet hokejs ir komandas spēle, tāpēc komandai jāspēlē arī bez līderiem".

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" trešdien kārtējā KHL spēlē izbraukumā, pateicoties mačā izskaņā Marsela Hosas diviem gūtajiem vārtiem, ar 5:3 (2:2, 0:0, 3:1) pieveica Omskas "Avangard" un tādejādi nodrošināja sev vietu KHL Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!