Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc sensacionālās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa pirmajā spēlē pār Sanktpēterburgas SKA atzina, ka mačā izdevies izpildīt spēles plānu un "Dinamo" hokejisti nospēlējuši taktiskā ziņā ļoti gudri.

Jau ziņots, ka trešdien "Dinamo" izbraukumā Gagarina kausa pirmās kārtas pirmajā spēlē viesos pārsteidzoši ar 2:0 pieveica šī pāra neapšaubāmo favorītu SKA, kas regulārajā čempionātā uzvarēja Rietumu konferencē.

"Esmu ļoti priecīgs, ka puišiem izdevās apspēlēt spēcīgu pretinieku, kas tiek uzskatīts par favorītu šajā sērijā. Mani puiši pilnībā izpildīja spēles plānu, ļoti gudri nospēlēja taktiskā ziņā, centās, un kā iznākums bija lieliski aizvadīts mačs. Ļoti labs vārtos bija Edgars Masaļskis. Lai kā nenoslēgtos šī sērija, šodien esmu ļoti priecīgs," sajūsmu neslēpa Šuplers.

"Dinamo" tā bija pirmā uzvara Gagarina kausā KHL divu sezonu ilgajā vēsturē. Pagājušajā sezonā Gagarina kausa pirmajā kārtā Rīgas klubs ar 0-3 zaudēja Maskavas "Dinamo".

Sērijā līdz trīs uzvarām tagad "Dinamo" ir vadībā ar 1-0 un ieguvusi sava laukuma priekšrocības sērijā. Otrais mačs notiks ceturtdien turpat Sanktpēterburgā, trešā un vajadzības gadījumā ceturtā spēle sestdien un svētdien risināsies Rīgā, bet piektais mačs nepieciešamības gadījumā notiks 16.martā Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!