Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers piektdien atzina, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" viņa padotie pirmajā periodā parādījuši vienu no labākajiem sniegumiem visas šīs sezonas ietvaros.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" šajā mačā "Torpedo" komandu uzvarēja ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā, tādējādi ievērojami uzlabojot izredzes iekļūt KHL izslēgšanas spēlēs.

"Pirmais periods bija ļoti labs, domāju, ka viens no labākajiem mūsu izpildījumā visas šīs sezonas ietvaros. Otrajā trešdaļā zaudējām vārtus un kļuva psiholoģiski grūtāk, taču izdarīju nelielas korekcijas spēles plānā, lai paātrinātu tempu un tas izrādījās veiksmīgi," sacīja Šuplers.

"Esmu pateicīgs puišiem par šo spēli un domāju, ka arī līdzjutējiem šī uzvara radīja vēl lielāku hokeja noskaņojumu. Hokejs bija patiešām labs, un esmu gandarīts par diviem izcīnītajiem punktiem," piebilda "Dinamo" treneris.

"Darīsim visu iespējamo, lai līdz galam izdarītu iesākto darbu - iekļūtu izslēgšanas spēlēs," uzsvēra Šuplers.

Arī "Torpedo" galvenais treneris Sergejs Mihaļovs uzslavēja savus padotos par parādīto sniegumu. "Spēle aizritēja līdzīgi kā "play-off" - abas komandas saprata, ka vajadzīga uzvara. Pirmajā periodā pārsvars bija pretiniekam, taču otrajā trešdaļā jau vairāk pa vārtiem metām mēs. Noslēdzošajā periodā vārtus varēja gūt abas komandas. Pretenziju pret spēlētājiem man nav, nospēlējām ļoti labi," sacīja Mihaļovs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 77 punktiem 52 spēlēs ieņem astoto vietu, bet septītajā vietā esošajam Maskavas CSKA klubam ir 79 punkti. Devītajā vietā atrodas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 71 punktu no Latvijas kluba atpaliek par sešiem punktiem.

Mājas spēļu sērijas noslēdzošajā spēlē svētdien rīdzinieki mērosies spēkiem arī ar Maskavas CSKA komandu.

Pēc šī mača KHL regulārajā čempionātā paredzēts pārtraukums sakarā ar Vankūveras olimpiskajām spēlēm, bet marta sākumā Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs pēdējās trīs spēles KHL regulārajā čempionātā, tiekoties ar Omskas "Avangard", Astanas "Baris" un Ufas "Salavat Julajev" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!