Foto: F64
Pēc smagās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pār Maskavas "Dinamo" vienību Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers izteica prieku, ka viņa vadītajai komandai izdevās lauzt cīņas gaitu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 5:4, kaut arī pēc pirmās trešdaļas zaudēja ar 0:3.

"Mums šī uzvara bija ļoti svarīga. Spēles sākums izvērtās neveiksmīgs, jo jau 12.sekundē ielaidām ripu. Komanda nespēlēja ātri un bija nepārliecināta. Pieļāvām vēl divas kļūdas un pēc pirmās trešdaļas zaudējām ar 0:3," Šuplers pēcspēles preses konferencē atcerējās neveiksmīgo mača sākumu.

"Pārtraukumā mēs pārrunājām, ko darīt un sākām spēlēt nedaudz citādāk. Tas nostrādāja par ko esmu ļoti priecīgs," uzsvēra Rīgas "Dinamo" galvenais treneris. "Mēs cīnāmies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Puiši centās un iepriecināja mūsu līdzjutējus."

Šuplers uzskata, ka spēlētājiem, neskatoties uz to, ka liela daļa no viņiem piedalīsies arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs, spēkam vajadzētu pietikt līdz pēdējai spēlei.

"Mēs zinājām, ka mūs gaida smaga sezona. Uz Olimpiādi brauks aptuveni 15 hokejisti. Tomēr puiši ir nesliktā fiziskajā gatavībā, tāpēc spēkam vajadzētu pietikt," uzsvēra Šuplers.

Tāpat Šuplers vietējiem žurnālistiem atklāja, ka viņa komandā, visticamāk, pirms transfēra loga beigām izmaiņas vairs nebūs. "Mums jāspēlē ar tiem hokejistiem, kas ir." Šuplers arī uzsvēra, ka viņam ir jaunums par Ufas "Salavat Julajev" interesi par Marselu Hosu, uzsverot, ka čempionāta labākajam vārtu guvējam jāpaliek Rīgā. "Viņš mums vēl palīdzēs izslēgšanas spēlēs."

"Mēs gatavojāmies ļoti smagai spēlei, jo lieliski sapratām, ka Rīgas "Dinamo" tagad uzņēmusi ātrumu, jo uzvarēja pēdējās divas mājas spēles," teica Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Andrejs Homutovs. "Lieliski sākām spēli. Arī otrajā trešdaļā pirmajās trijās-četrās minūtēs izveidojā vārtu gūšanas momentus, bet tos nerealizējām. Hokejs ir hokejs un mēs ielaidām pretuzbrukumos. Arī trešajā trešdaļā bija iespējas un iemetām svarīgus vārtus, bet metiens no zilās līnijas kļuva par pārsteigumu mūsu vārtsargam.

Abas komandas šosezon trīs reizes jau savā starpā bija tikušās, un visos šajos mačos uzvarēja Maskavas klubs ar rezultātiem 4:2, 4:2 un 5:4.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 46 mačos pakāpās uz astoto vietu Rietumu konferencē, kas sezonas izskaņā garantētu vietu izslēgšanas spēlēs jeb Gagarina kausa izcīņā. Savukārt Maskavas klubs ar 87 punktiem 46 mačos šajā pašā konferencē ieņem trešo vietu.

Jau svētdien, 24.janvārī Rīgas "Dinamo" izbraukumā tiksies ar Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tam ar vienas dienas pārtraukumu mērosies viesos spēkiem ar Čerepovecas "Severstaļ" un Mitišču "Atlant" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!