"Pēc neveiksmīgā mača sākuma pārgājām uz spēli trijos pieciniekos, kas palīdzēja komandai uzņemt ātrumu," pēc izcīnītās uzvaras svarīgajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar Čerepovecas "Severstaļ" vienību atzina Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" pēc pirmās trešdaļas zaudēja ar rezultātu 0:3, tomēr izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (0:3, 1:0, 2:0, 0:0, 1:0).

"Maču iesākām ļoti slikti, spēlējot mazākumā ielaidām divas ripas, pielaidām kļūdas. Tomēr otrajā trešdaļā pārgājām uz spēli trijos pieciniekos," pastāstīja Šuplers. "Tas komandai palīdzēja, uzņēmām ātrumu, atgriezāmies spēlē. Domāju, ka mača beigas izdevās nesliktas.
Caur "nevaru" iesitām vārtus, izlīdzinājām rezultātu, ievilkām maču pagarinājumā un pēcspēles metienos uzvarējām."

"Beigās jau bija nepieciešama gan meistarīga, gan pieredze, gan arī loterija spēlēja savu lomu. Esmu ļoti priecīgs par komandu, ka izvilkām praktiski zaudētu maču un izcīnījām divus punktus. Tie mums ir ļoti vērtīgi, jo turpinās cīņa par izslēgšanas spēlēm," pastāstīja Šuplers.

"Ja rīdzinieki izrāva uzvaru, tad mēs to izlaidām. Lieliski sākām, bet pēc tam samazinājām apgriezienus," pastāstīja "Severstaļ" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs. "Jau otrajā spēlē pēc kārtas pieļāvām absolūti bērnišķīgas kļūdas. Mača beigās mūs rīdzinieki apspēlēja."
KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Rīgas "Dinamo" ar 67 punktiem 48 spēlēs nostiprinājās astotajā vietā, bet devīto pozīciju ieņemošā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda no rīdziniekiem tagad atpaliek par trīs punktiem. Savukārt par pieciem punktiem no Latvijas kluba atpaliek "Severstaļ", kas šobrīd ieņem desmito vietu.

Ceturtdien Rīgas "Dinamo" aizvadīs pēdējo maču šajā izbraukuma tūrē, tiekoties ar Mitišču "Atlant" vienību.

Savukārt jau 1.februārī Rīgas "Dinamo" uzsāks savu šīs sezonas KHL regulārā čempionāta pēdējo mājas spēļu sēriju, kad ar vienas dienas pārtraukumu mērosies spēkiem ar Minskas "Dinamo", Čehovas "Vitjaz", "Torpedo" un Maskavas CSKA komandām.

Pēc šiem mačiem KHL regulārajā čempionātā paredzēts pārtraukums sakarā ar Vankūveras olimpiskajām spēlēm, bet marta sākumā Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs pēdējās trīs spēles KHL regulārajā čempionātā, tiekoties ar Omskas "Avangard", Astanas "Baris" un Ufas "Salavat Julajev" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!