Foto: F64

Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas atklāšanas spēlē gribēja uzvarēt, pēc izcīnītās uzvaras sacīja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā spēlē Latvijas U-20 izlase ar rezultātu 5:0 uzvarēja Polijas vienaudžus.

"Mēs gaidījām, ka spēle nebija nebūs viegla, paldies Dievam, ka uzvarējām pārliecinoši ar 5:0.Pēc pirmā perioda puišiem norādīju uz kļūdām, ka viegli zaudējām ripu un otrais periods jau bija labāks. Varēja redzēt, ka tā bija čempionāta pirmā spēle, bet puišiem bija vēlēšanās un gribēšana uzvarēt," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Tambijevs.

Treneris arī norādīja, kāpēc spēles laikā tika mainīti uzbrucēju trijnieki: "Jevpalovs-Golovkovs-Maslovskis maiņa nestrādāja kā mēs gribējām un gaidījām no viņiem. Savukārt maiņa Jevpalovs-Lipsbergs-Kondrāts nospēlēja labi un domāju, ka nākamajā mačā arī spēlēs."

Mača labākais spēlētājs Latvijas komandā Roberts Lipsbergs, kurš guva divus vārtus pret poļiem sacīja, ka pirmā spēle nekad nav viegla: "Nezinām pretinieku, nezinām, kā poļi spēlē. Tomēr beigās ieskrējāmies un savus golus iemetām. Treneris pārtraukumos uzmundrināja komandu, lai nespēlē ar stresu."

Turpinājumā Latvijas valstsvienībai būs jāmēro spēki ar Slovēniju, Austriju, Dāniju un Baltkrieviju.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Ivars Punnenovs (Rapersvīles "Jona Lakers", Šveice);
aizsargi - Edmunds Augstkalns, Patriks Škuratovs, Rinalds Rosinskis, Jānis Jaks, Ralfs Grīnbergs (visi - "Rīga"), Rūdolfs Kalvītis ("Valley Jr. Warriors", EHL), Kristaps Bazevičs (Vičitafolsas "Wildcats", NAHL);
uzbrucēji - Rūdolfs Maslovskis, Rodrigo Ābols, Artūrs Ševčenko, Oskars Batņa, Ričards Kondrāts, Linards Mazurs-Mago (visi - "Rīga"), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas "Armada", QMJHL), Teodors Bļugers (Minesotas Valsts universitāte, NCAA), Roberts Lipsbergs (Sietlas "Thunderbirds", WHL), Bruno Birzītis (So "Eagles", NAHL), Haralds Egle (Maskīgonas "Lumberjacs", USHL), Georgs Golovkovs (Dramondvilas "Voltigeurs", QMJHL), Edgars Kulda (Edmontonas "Oil Kings", WHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!