Foto: F64

Latvijas U-20 hokeja izlasei mērķis Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā nebija uzvarēt, bet gan pārbaudīt kandidātus gaidāmajam pasaules čempionātam, atzina izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

Kā zināms, Latvijas U-20 izlase turnīrā zaudēja visos trijos mačos, piekāpjoties Dānijas (0:1, pagarinājumā), Baltkrievijas (2:4) un Austrijas (1:2) vienaudžiem.

"Galvenais nebija uzvarēt turnīrā, bet pārbaudīt izlases tuvākos kandidātus. Tie spēlētāji, kuri labi nospēlēja, netiks aizmirsti, bet tiks atzīmēti kandidātu sarakstā. Trīs spēles bija pietiekami daudz, lai sevi pierādītu, īpaši tāpēc, ka "Rīga" hokejisti bija izbraukuma spēlēs," stāstīja Tambijevs.

Treneris atzina, ka nevienu izlases hokejistu nevēlas īpaši izcelt, taču vairāku spēlētāju sniegums viņu apmierinājis. "Nevienu izlases dalībnieku pēc turnīra nevēlos izcelt, jo zaudējām visās spēlēs. Pāris spēlētāji man patika, domāju, ka dažiem nepietika meistarības, bet saku paldies visiem par atbraukšanu uz izlasi. Pretenziju pret viņiem nav, pašatdevi varējām redzēt laukumā, taču kaut kā pietrūka."

Tambijevs nenoliedza, ka izlases mērķis pasaules čempionātā ir tikšana A divīzijā, tādu uzstādījumu noteikusi arī Latvijas Hokeja federācija (LHF).

"Mērķis pasaules čempionātā ir tikšana A divīzijā, tāds arī ir federācijas uzdevums. Sastāvs turnīram ir aptuveni zināms. No šī sastāva brauks, maksimums, divi trīs spēlētāji. Izlasē ir trīs labi vārtsargi, tāpēc pirmajā mačā spēlēs tas, kurš būs psiholoģiski gatavs. Katrā spēlē uzdevums būs uzvarēt,'' pauda izlases galvenais treneris.

Jau vēstīts, ka Žoltoka piemiņas turnīrā Latvijas U-20 izlasei nepalīdzēja gandrīz neviens Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" spēlētājs, jo vienība paralēli aizvadīja izbraukuma cīņas Čerepovecā.

Žoltoka piemiņas turnīrs notika jau devīto reizi un bija viens no Latvijas U-20 izlases gatavošanās posmiem pasaules U-20 čempionātam pirmajā divīzijā A grupā, kas no 15. līdz 21.decembrim norisināsies Polijas pilsētā Sanokā. Par vienīgo ceļazīmi uz elites divīziju Latvijas juniori pasaules čempionātā sacentīsies ar Slovēniju, Baltkrieviju, Austriju, Dāniju un Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!