Prezentēts pirmais treileris dokumentālajai filmai "HK Kurbads ceļš uz virsotni", kas vēsta par 2017. gada Latvijas čempionvienības hokeja kluba "Kurbads" ilgo un sarežģīto ceļu pēc čempionu kausa. Filmas pirmizrāde gaidāma augusta beigās, kad tiks atklāta "Kurbads" ledus halle, informēja komanda.

Jau vēstīts, ka aizvadītajās sezonas izskaņā "Kurbads" hokejisti Latvijas čempionāta finālsērijā pret "Mogo" pēc trim spēlēm bija iedzinējos ar 0-3, bet turpinājumā komanda uzvarēja četras spēles pēc kārtas. "Kurbads" komandai šis ir pirmais čempionu tituls, bet iepriekšējos trīs gadus tai nācās samierināties ar sudraba godalgām. Tāpat komanda divas reizes palika otrajā vietā Latvijas kausa izcīņā.

"Īsfilma ir ne tikai kā dokumentācija, kas vēsta par "HK Kurbads" sasniegumiem, bet arī stāsts par šķēršļiem, kas mums katram ir jāpārvar, lai sasniegtu savas virsotnes," stāsta filmas režisors Mikus Austers. "Skatītājam būs ne tikai iespēja iepazīties ar komandas pārdzīvojumiem četru gadu laikā, bet arī iespēja gūt iedvesmu, redzot uz ko ved neatlaidīgs darbs un grūtību pārvarēšana gan fiziski, gan psiholoģiski."

"HK Kurbads ceļš uz virsotni" vēsta par hokeja komandas neapturamo vēlmi un gribasspēku, grūtību pārvarēšanu, komandas spēku un garu. Filmas aizkadra balss stāsta hokeja kluba "Kurbads" mentora Ēvalda Grabovska rakstītās vēstules komandai.

"Šo pēdējo gadu laikā esam piedzīvojuši tik dažādu emociju buķeti, ka pietiktu pat vairākām filmām," saka Toms Bluks, viens no filmas varoņiem, komandas kapteinis vairāku sezonu garumā. "Tā nav filma par panākumiem vai zaudējumiem sportā, bet gan par cilvēku raksturu, spēju piecelties un turpināt iet savu ceļu."

Dokumentālo mākslas darbu veidojusi filmu un animāciju studijas "Sense Media" radošā komanda ar Miku Austeru priekšgalā. Tapšanā izmantoti video materiāli no HK "Kurbads", LTV7, "Sportacentrs" un "Sense Media" arhīviem.

HK "Kurbads" ir dibināts 1996. gadā un ir viens no tradīcijām bagātākajiem hokeja klubiem Latvijā. Komanda trīs gadus(2014., 2015., 2016.) pēc kārtas izcīnīja Latvijas vicečempionu titulu, bet šajā pavasarī beidzot kļuva par Latvijas čempioniem, iegūstot tiesības oktobrī savās mājās rīkot Kontinentālā kausa izcīņas turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!