Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans kļuvis par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres", kur spēlē latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, pagaidu galveno treneri.

Trešdien "Sabres" komanda no amata atbrīvoja ģenerālmenedžeri Dārsiju Regīru un galveno treneri Ronu Rolstonu. Nolans ieņems galvenā trenera amatu, bet Pets Lafontēns būs atbildīgais par hokeja operācijām.

Nolanam šī ir atgriešanās pie "Sabres" komandas galvenā trenera stūres. Viņš šo komandu vadīja no 1995. līdz 1997.gadam. 1997.gadā Nolans tika atzīts par NHL gada labāko treneri, tomēr nākamajā sezonā viņš tika atbrīvots no amata. Vēl viņš vadījis tādus NHL klubus kā Ņujorkas "Islanders", Hartfordas "Whalers" un Tampabejas "Lighting".

Nolans pauda sajūsmu par iespēju atkal vadīt "Sabres" vienību: "Esmu priecīgs, ka "Sabres" organizācija novērtē manas trenera prasmes un ir gatava sniegt man iespēju uzlabot šīs komandas sniegumu. Jau sazinājos ar Zemgu Girgensonu, kurš spēlēja Latvijas izlasē."

Tāpat Nolans izteica pateicību Latvijas hokeja federācijai, kas ļāva viņam ieņemt šo amatu.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka bijis informēts par šādu notikumu pavērsienu.

"Ar "Sabres" ir panākta vienošanās, ka Nolans uz izlasi pirms Olimpiādes tiks atlaists ātrāk nekā citi. Viss ir saskaņots. Decembra pārbaudes spēlēs ar Vāciju izlasi vadīs Nolana palīgs Toms Kūlens, varbūt piesaistīsim viņam vēl kādu palīgu," teica Lipmans, kuram Nolans piezvanījis aizvakar. "Ilgi runājām par šo tēmu un vienojāmies, ka dosim viņam iespēju. Izstrādājām plānu un parakstījām vienošanos ar klubu. Viss tika parakstīts tikai vakar vakarā."

"Šosezon "Sabres" tāpat netiks izslēgšanas spēlēs un uz izlasi Nolans varēs ierasties savlaicīgi. Pēc pasaules čempionāta jau skatīsimies tālāk, kāda būs situācija. Vienošanās paredz, ka 6.aprīlī pirms pasaules čempionāta Nolanam jābūt ar izlasi," piebilda Lipmans.

Latvijas izlasi Nolans vada no 2011.gada augusta, bet nākamā gada februārī viņš ar valstsvienību dosies uz Soču olimpiskajām spēlēm.

"Sabres" šajā sezonā 20 spēlēs spējusi izcīnīt tikai četras uzvaras, un ar deviņiem punktiem komanda ir Austrumu konferences pēdējā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!