Latvijas U-17 hokeja izlase ar divām pārbaudes spēlēm pret Baltkrievijas vienaudžiem uzsāka pirmais sagatavošanās posms pirms Eiropas ziemas jaunatnes olimpiādes, abos mačos izcīnot uzvaru ar rezultātu 7:2 un 3:0.

Pirmajā spēlē par mača labāko spēlētāju Latvijas komandas labā tika atzīts uzbrucējs Teodors Bļugers, viņš šajā spēlē nopelnīja 4 (2+2) punktus, viņa maiņas partneris Martins Lavrovs nopelnīja 5 (1+4) punktus.

Otrajā spēlē vārtus guva Zintis Nauris Zuševics, Valters Frejs un Martins Lavrovs. Šoreiz vārtus sargāja Ivars Punnenovs un Elvis Merzļikins. Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika atzīts vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš abās spēlēs veiksmīgi sargāja Latvijas vienības vārtus.

"Ļoti labas spēles," atzina Latvijas U-17 izlases treneris Anatolijs Jemeļjaņenko. "Izvēlējāmies spēlēt ar baltkrieviem, jo viņiem šis, 1994. gads, ir labs. Mēs apskatījām 28 spēlētājus, tai skaitā trīs vārtsargus. Mūsu redzeslokā ir vēl kādi četri pieci spēlētāji, kuri varētu pastiprināt komandu. Pirms jaunatnes ziemas olimpiādes būs treniņnometne un domāju, ka būs grūti izvēlēties sastāvu, kurš brauks turnīru. Principā viss vēl priekšā.

"Priecē, ka visi puiši centās un "sitās", saka treneris. "Pirmajā spēlē patika, ka puiši atrada savu spēli un neizlaida to līdz pat spēles beigām. Taču gan pirmajā, gan otrajā spēlē treneriem nepatika spēles sākums, ilgi iešūpojāmies. Spēlētājiem vēl ir jāstrādā un jāstrādā gan klubos, gan arī izlases treniņnometnē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!