Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks turpina cīnīties par vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā. Trešdien uz fārmklubu nosūtīti pieci spēlētāji, tostarp viens vārtsargs, vēsta komandas paziņojums.

"Blue Jackets" treneru korpuss NHL atteikumu draftā ievietoja vārtsargu Žanu Fransuā Berubē, un ja neviena cita komanda par viņu 24 stundu laikā neizrādīs interesi, tad viņš nonāks Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Klīvlendas "Monsters". Berubē ar Kolumbusas komandu spēkā ir vienvirziena līgums.

Uz AHL tika nosūtīti arī aizsargs Maikls Prapavesis un uzbrucēji Ēriks Robinsons un Sems Viņo, savukārt Liams Fudī turpinās spēlēt Ontario Hokeja līgā.

Līdz ar to par vietu "Blue Jackets" sastāvā turpina cīnīties 29 spēlētāji. Vārtsarga pozīcijā šobrīd treniņnometnē ir krievs Sergejs Bobrovskis, soms Jonass Korpisalo un Kivlenieks.

Pagājušajā sezonā Kivlenieks spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Klīvlendas "Monsters". Viņš 43 spēlēs vidēji ielaida 3,21 ripu un atvairīja 89,1% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!