Foto: F64
Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas klubs Karagandas "Sariarka" pagarinājis līgumus ar Latvijas hokejistiem aizsargu Ēriku Ševčenko un uzbrucēju Artūru Kuzmenkovu.

Pavasarī šiem spēlētājiem tika izteikts kvalifikācijas līguma pieteikums, taču nu klubs ziņo, ka līgumi ar viņiem ir pagarināti.

Pašlaik 24 gadus vecais Ševčenko "Sariarka" klubam pievienojās sezonas gaitā, ātri vien kļūstot par vienu no komandas līderiem. Kopumā hokejists šīs komandas rindās aizvadīja 59 spēles, kuru laikā guva astoņus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, izpelnoties arī pozitīvu lietderības koeficientu +7.

Tikmēr 21 gadu vecais Kuzmenkovs piedalījās 61 spēlē, guva četrus vārtus un veica 27 rezultatīvas piespēles, kā arī izpelnījās pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Šo klubu iepriekšējā sezonā pārstāvēja arī aizsargs Artūrs Salija un uzbrucējs Kirils Tambijevs, taču viņi to nu ir atstājuši.

Kā zināms, sezonas vidū "Sariarka" komandas galvenā trenera amatu pārņēma Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs, taču - par spīti vairākām uzvaru sērijām - sezonas beigās tika atbrīvots no šī posteņa.

"Sariarka" kļuva par VHL regulārās sezonas čempioni, bet sezonu noslēdza izslēgšanas spēļu pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Ņeftekamskas "Toros".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!