Foto: AP/Scanpix
Divkārt nepatīkams Šveices hokeja izlasei izvērtās mačs pret Krieviju pasaules junioru čempionātā - piedzīvots smags zaudējums ar 0:7 un traumu guvis viens no vadošajiem šveiciešu aizsargiem Fils Baltisbergers.

Incidents notika otrā perioda vidū, kad Jekaterinburgas "Avtomobiļist" uzbrucējs Anatolijs Gloševs izdarīja spēka paņēmienu pret Baltisbergeru. Šveiciešu hokejists palika guļam uz ledus, bet Goliševs nopelnīja noraidījumu līdz spēles beigām. Šo pārkāpumu vēl izskatīs turnīra disciplinārajā komisijā - krievu spēlētājam draud diskvalifikācija, vēsta Starptautiskās Hokeja federācija (IIHF).

Šveices komanda ziņo, ka jaunā hokejista veselībai briesmas nedraud, viņš spēj kustināt kājas un jūt visu ķermeni. "Vienkārši tajā brīdī viņš nespēja piecelties no ledus, ļoti sāpēja kakls," stāsta Šveices izlases kapteinis Janiks Ratgēbs.

Iepriekšējā mačā pret Čehiju, kurā Šveice ar 5:2 pārspēja Čehiju, Baltisbergers sasniedza rekordu - viņš kļuva par devīto spēlētāju čempionāta vēsturē, kas piedalījies četros junioru pasaules meistarsacīkšu turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!