Foto: LETA
Tradicionālais Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs pārcelts uz novembri, aģentūru LETA informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Nu jau devītais Žoltoka piemiņas turnīrs, kurš iepriekš bija paredzēts augustā, no 7. līdz 9.novembrim norisināsies "Volvo" hallē. Tajā piedalīsies Latvijas, Baltkrievijas, Dānijas un Austrijas U-20 izlases.

"Jau pēdējos divus gadus esam saskārušies ar vairākām turnīra organizēšanas problēmām," atklājis LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. "Ierastajos turnīra datumos Omskā tiek organizēts Eiropas jaunatnes klubu turnīrs, kur pastāvīgi piedalās arī "Rīgas" vienība, kas vienmēr bijusi Latvijas U-20 izlases bāzes komanda. Tāpat problēmas katru gadu rada Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) kalendārs. Ņemot vērā šos apstākļus, Žoltoka turnīru pārcēlām uz novembri - IIHF (Starptautiskās Hokeja federācijas) izlašu pārtraukumu."

Žoltoka piemiņas turnīrs ir viens no Latvijas U-20 izlases gatavošanās posmiem pasaules U-20 čempionātam 1.divīzijā A grupā, kas no 15. līdz 21.decembrim norisināsies Polijas pilsētā Sanokā.

Žoltoka kausā tradicionāli piedalās U-20 valstsvienības, tomēr gadās arī izņēmumi.

Kā ziņots, pagājušajā gadā turnīrā uzvarēja Krievijas U-18 izlase, bet Latvijas U-20 valstsvienība ierindojās otrajā pozīcijā.

Neskatoties uz to, ka turnīrs ir pārcelts uz novembri, no 16. līdz 18.augustam "Volvo" ledus hallē norisināsies starptautisks jaunatnes hokeja turnīrs "Prizmas kauss 2013". Turnīrā piedalīsies tādas MHL komandas kā "Rīga", Čerepovecas "Almaz", Sanktpēterburgas SKA-1946 un komanda ar ārzemēs spēlējošiem Latvijas U-20 hokeja izlases kandidātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!