Foto: F64
Latvijas hokeja izlases spēlētāji pēc pirmās treniņu nedēļas atrodas tālu no vēlamās fiziskās kondīcijas, taču pirmajā spēlē parādītais sniegums visiem ļauj būt optimistiskiem, uzskata valstsvienības uzbrucējs Armands Bērziņš.

Kā ziņots, piektdien "Arēnā Rīga" notikušajā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē pret Čehiju Latvija prata atspēlēt divu vārtu deficītu, bet zaudēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:4 (0:1, 1:2, 2:0, 0:0, 0:1).

"Šī bija tikai pirmā spēle. Pēc pirmās treniņu nedēļas nodemonstrētais sniegums nebija slikts. Ja turpināsim šādi strādāt, arī uzvaras neizpaliks," pēc spēles aģentūrai LETA izteicās Bērziņš. "Šobrīd vēl atrodamies patālu no vēlamās fiziskās kondīcijas, tāpēc uz laukuma neklājās viegli."


"Šajā spēlē galvenais bija praksē izmēģināt to, pie kā šīs četras treniņu dienas strādājām. Tā bija aizsardzības spēle vidējā zonā, kā arī savas zonas uzmanīšana. Centāmies likt lietā to aizsardzības sistēmu, kādu vēlas redzēt galvenais treneris," pastāstīja Bērziņš. "Protams, bija kļūdas, taču visi centāmies. Uzsvēršu vēlreiz - šī bija tikai pirmā spēle."

"Komanda cenšas pāriet uz Ziemeļamerikas stila hokeju. Nespēlēsim izteikti tehnisku vai skaistu hokeju. Spēlēsim taisnās līnijās un agresīvi," piebilda uzbrucējs.

Kā ziņots, piektdienas spēlē Latvijas izlasei vēl nepalīdzēja uzbrucēji Jānis Sprukts un Kaspars Saulietis, kuri tikai ceturtdien aizvadīja pirmo treniņu uz ledus.

ikmēr Čehijas izlases sastāvā iekļauti pieci pasaules čempioni - Ondržejs Ņemecs, Petrs Časlava, Miroslavs Blatjaks, Lukašs Kašpars un Jirži Novotnijs.

Jau vēstīts, ka 20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvijas valstsvienība izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!