Foto: AP/Scanpix
Dienu pēc uzvaras pār Latvijas valstsvienību ASV izlase izcīnījusi vēl vienu panākumu šāgada pasaules čempionātā, svētdien ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) sagraujot grupas pastarīti Slovākiju.

Kā zināms, dienu iepriekš ASV izlase smagā cīņā ar 5:3 pieveica Latvijas valstsvienību, bet šis mačs neizskatījās atstājis ietekmi uz amerikāņu sniegumu spēlē pret Slovākiju, jo pretinieks nespēja izmantot iespējamo noguruma efektu savā labā.
$duelID=659;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pēc pirmā perioda amerikāņi bija vadībā ar minimālu pārsvaru – 1:0. Vārtus mača devītajā minūtē guva Kleitons Kellers.

Otrajā periodā slovāki nedaudz pārņēma spēles iniciatīvu, ielaida vēl vienus vārtus, taču trešdaļas vidū viņiem izdevās pārspēt ASV izlases vārtsargu Džimiju Hovardu un samazināt amerikāņu pārsvaru līdz vieniem vārtiem - 1:2. ASV izlase pēc tam gan parādīja, ka viņiem nekādas problēmas nesagādā atkal izveidot drošu pārsvaru, un divu minūšu laikā guva divus vārtus – vispirms Kristans Dvoraks 37. minūtē panāca 3:1, bet 39. minūtē Džeikobs Truba guva ceturtos vārtus ASV labā - 4:1.

Trešajā periodā amerikāņi dominēja jau pārliecinoši un slovāki izskatījās samierinājušies ar vēl vienu zaudējumu. Trešdaļas sākumā Džonijs Godro guva vēl vienus vārtus - 5:1, bet perioda vidū Anderss Lī realizēja skaitlisko vairākumu un panāca galīgo mača rezultātu - 6:1.

Tādējādi Slovākijas izlase divu dienu laikā piedzīvoja otro zaudējumu ar sešām ielaistām ripām - sestdien viņu spēle pret Krieviju noslēdzās ar 6:0 krievu labā.

ASV izlasei šī bija piektā uzvara sešās spēlēs un pagaidām tā ieņem pirmo pozīciju A grupas kopvērtējumā, jo pārējās līdervienības aizvadījušas piecas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!