Foto: AP/Scanpix
ASV hokeja izlase otrdien nodrošināja pirmo vietu pasaules čempionāta B apakšgrupā, ar rezultātu 5:4 (2:0, 2:4, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspējot Slovākijas valstsvienību.

ASV līdz spēles 21.minūtei bija izvirzījusies vadībā ar 3:0, un precīzi meta Bens Smits, Sets Džonss un Anders Lī, tomēr Slovākija otrā perioda laikā spēja rezultātu izlīdzināt. Vispirms izcēlās Marians Gaboriks, bet pēc tam arī Adams Janosiks un Vladimirs Draveckis.

39.minūtē Milans Bartovičs jau izvirzīja vadībā Slovākiju, bet pāris sekundes vēlāk Čārlijs Koils vēlreiz panāca neizšķirtu rezultātu – 4:4. Trešajā periodā komandas spēkojās līdzīgi, tāpēc nācās spēlēs pagarinājumu.

28 sekundes pirms pagarinājuma beigām Džeks Eikels raidīja ripu Slovākijas vārtos, nodrošinot savai komandai uzvaru un pirmo vietu B apakšgrupā.

ASV izlasei B grupas kopvērtējumā ir 17 punkti, bet ar 14 punktiem tai seko Somija un Krievija, kuras otrdien aizvadīs savstarpējo spēli. Ne somi, ne krievi nevar apsteigt amerikāņus, jo abi viņiem zaudēja savstarpējās cīņās. Savukārt Slovākijai turnīrs ir noslēdzies.

$d_id=105; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!