Foto: AP/Scanpix
Baltkrievijas hokeja izlase sestdien savā pirmajā 2015.gada Pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) uzvarēja par turnīra pastarīti uzskatīto Slovēniju.

Pirmā perioda vidū Andrejs Stass izdarīja tālu metienu pa vārtiem, un Slovēnijas izlases vārtsargs Roberts Kristans nespēja noreaģēt. Tomēr Baltkrievija vadībā bija tikai 34 sekundes, kad pēc Roka Tičara metiena ripa no vārtsarga Kevina Lalanda atlēca pie Žiga Jegliča, kurš to no gaisa raidīja vārtos.

Baltkrievija 13.minūtē arī guva "golu" pēc cīņas vārtu priekšā, Stass uzmeta un pie atlēkušās ripas tika Andrejs Kosticins, kurš panāca rezultātu 2:1. Otrajā trešdaļā baltkrievi palielināja savu pārsvaru. Slovēņu vārtsargs Kristans neveiksmīgi izgāja no vārtiem, un Aleksejs Kaļužnijs raidīja ripu vārtos. Turpinājumā Slovēnijai bija labas izdevības gūt vārtus, taču rezultāts nemainījās.

Slovēnijas izlase uz pēdējo periodu devās ļoti noskaņojusies un laukumā ieguva lielu pārsvaru, izdarot arī daudz metienu pa vārtiem. Pēc Anžes Kopitara piespēles Žiga Pance rezultāta deficītu samazināja līdz vieniem vārtiem. Pēdējā minūtē Slovēnijai bija vairākums un iespēja izlīdzināt rezultātu, tomēr Aleksandrs Kitarovs izmantoja pretinieku kļūdu piespēlē un ieraidīja ripu tukšos vārtos.

$d_id=15; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!