Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksands Beļavskis pēc pirmās spēles šāgada pasaules čempionātā, kurā ar 1:6 tika zaudēts Kanādai, uzteica savas komandas sniegumu un norādīja, ka spēlēts tika pret ļoti spēcīgu pretinieku.

"Mēs apzinājāmies, ka spēlējām pret ļoti specīgu pretinieku, un spēles iesākumā man ļoti patika mūsu parādītais sniegums," pēcspēles preses konferencē atzina Beļavskis. "Ja neskaita gala rezultātu, mūsu izpildījumā bija daudz pozitīvu momentu, puiši brīžiem izskatījās cienījami. Bija vairāki vārtu gūšanas momenti, kanādiešu vārtsargs izglāba komandu, sākām darboties nedaudz drošāk, bet zaudējām koncentrēšanos aizsardzībā. Šādus momentus kanādieši, kas ir izcili meistari, izmanto. Un ja neiemet tu, iemet tev... "

Spēli Latvijas izlases vārtos iesāka Ervīns Muštukovs, un ar viņa sniegumu treneris nav neapmierināts. "Man ir grūti vainot Ervīnu par zaudētajiem vārtiem, jo tie tiešām bija ļoti skaisti," saka Beļavskis.

"Otrajā periodā kanādieši turpināja presingu un mēs nevarējām atrast veidu, kā pretoties viņiem mūsu zonā," atzīst Beļavskis. "Pārtraukumā pirms trešā perioda šo situāciju apspriedām un palūdzām puišus spēlēt nedaudz citādāk, un trešā trešdaļa mums bija labāka par pirmajām divām. Kas man patika - sarunājām ar puišiem trešo periodu uzvarēt, un tas gandrīz izdevās, ja neskaita "bullīti" pēdējās sekundēs."

"Spēlei pret Čehiju esam ieguvuši zināmu pieredzi, jo arī šajā mačā būsim "otrais numurs"," saka treneris. "Svarīgi ir sakārtot spēli aizsardzībā, jo uzbrukums, ko šodien rādījām, man patika."

Par iespējamām izmainām virknējumos Aleksandrs Beļavskis runā izvairīgi. "Principā tās ir iespējamas," viņš saka. "Jāskatās, kā ar veselības stāvokli ir Mikam Indrašim. Pagaidām vēl grūti teikt, vai viņš spēlēs pret Čehiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!