Foto: Reuters/Scanpix
Čehijas izlase otrdien A grupas pēdējā spēlē vārtiem bagātā mačā ar 5:4 (1:3, 3:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Francijas valstsvienību un izbēga no tikšanās ar Krieviju ceturtdaļfinālā.

Čehijas un Francijas izlašu spēlē tika noskaidroti pēdējie ceturtdaļfināla pāri, un grupas ceturtās vietas ieguvējiem būs jātiekas ar vareni spēlējošo Krieviju, kura līdz šim septiņās spēlēs ne reizi nav zaudējusi. Tas arī izskaidroja abu komandu centienus izvirzīties vadībā un uzvarēt.

Spēles sākums bija kā auksta duša Čehijas izlases līdzjutējiem, kad francūži vispirms mača septītajā minūtē izvirzījās vadībā, bet perioda beigās 44 sekunžu laikā panāca jau 3:0 savā labā. Garastāvokli čehiem nedaudz uzlaboja Vladimirs Svobodka, kurš 42 sekundes pirms perioda beigu signāla pārspēja franču vārtsargu Florianu Ardī.

Otrajā periodā čehi guva trīs vārtus un izvirzījās vadībā ar 4:3, bet varēja arī iegūt divu vārtu pārsvaru, jo Jaromīrs Jāgrs nerealizēja "bullīti". Francūži nepadevās un atkal izlīdzināja rezultātu - 4:4. Spēles beigās abām komandām bija iespēja realizēt skaitlisko vairākumu, taču neizšķirtais rezultāts saglabājās līdz spēles pamatlaika beigām.

Pagarinājumu čehi iesāka ļoti aktīvi, un francūži pēdējiem spēkiem centās ripu un pretiniekus novirzīt tālāk no saviem vārtiem, bet neveiksmīgi - Jans Kovāržs pagarinājuma trešajā minūtē guva uzvaras vārtus.

Tādējādi Čehija A grupas kopvērtējumā ieņem trešo vietu un ceturtdaļfinālā tiksies ar ASV izlasi, bet Francija - ar B grupas līderi Krieviju.

$d_id=114; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!