Foto: AFP/Scanpix
Čehijas valstsvienībai pasaules čempionātā, kas norisināsies Zviedrijā un Somijā, nepalīdzēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas “Dinamo” spēlētāji Mareks Kvapils, Jakubs Klepišs un Filips Novaks, informē interneta mājaslapa “hokej.cz”.

Visi šie hokejisti sezonas laikā spēlējuši ar dažādiem savainojumiem, tāpēc izvēlējušies izlaist čempionātu, lai varētu tos sadziedēt.

Tikmēr Čehijas izlases galvenais treneris Aloizs Hadamčiks cer, ka vienībai vēl pievienosies vēl viens Gagarina kausa finālists Romāns Červenka no Omskas “Avangard”.

“Man ar viņu neizdevās sazināties, bet sazvanījos ar viņa aģentu, kas mūs turēs lietas kurša šajā jautājumā,” stāstīja speciālists.

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Čehijas un Latvijas izlases spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Zviedriju, Krieviju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!