Foto: F64
Latvijas hokeja federācija (LHF) preses konferencē ceturtdien publiski atrādīja savu jauno logotipu un pārbaudes spēļu formu.

Jauno LHF logo izveidoja mākslinieks Ēriks Šulcs.

"Tas bija liels izaicinājums un liels darbs. Izrunājot ar Latvijas Hokeja federācijas vadību mērķus un vērtības, mēs nonācām pie secinājuma, ka logotipam jābalstās uz modernām vērtībām. Hokejs un sports kopumā atspoguļo tieši šādas vērtības," skaidroja Šulcs. "Logo simboliski ataino hokeja laukumu un ripu tās centrā, tajā pašā laikā tajā ir redzama trīs burtu kombinācija – LHF. Tas ir Latvijas karoga krāsā."

Tāpat viņš uzsvēra, ka LHF jaunais logo izceļas uz pārējo valstu fona, jo pārējiem ir klasiski un vēsturiski.

Tikmēr LHF prezidents skaidroja, ka logotips ir viena no galvenajām mārketinga sastāvdaļām mūsdienu pasaulē. Jaunais logo tiks izmantots uz atribūtikas un suvenīriem. Iepriekšējā LHF vadība nemaz neesot domājusi par šādām lietām, sacīja Kalvītis.

"Šim logo jābūt piemērotam, lai uz atribūtikas un suvenīriem to varētu viegli ieraudzīt. Tika izstrādāti ļoti daudzi varianti, bet pirmajā tūrē visas mākslinieku idejas tika noraidītas. Ar otro mēģinājumu mēs izvēlējāmies šo piedāvājumu," stāstīja Kalvītis.

Pašreiz modernākais logo esot Šveices valstsvienībai, secināja LHF vadība.

Tāpat pārbaudes spēlēs Latvijas izlase spēlēs jaunās formās, uz kuras krūtīm attēlotas trīs zvaigznes. Jaunās formas tapa sadarbībā ar "XPRO".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!