Lietuvas hokeja izlase svētdien savās mājās notiekošo pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīru sāka ar uzvaru pār Horvātijas valstsvienību ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

Lietuvas izlases labā šajā mačā vārtus guva Tads Kumeļauskas, Emilijs Krakauskas un Iļja Cetvertaks. Savukārt vārtsargs Mants Armalis, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Rīgas "Dinamo", šajā mačā atvairīja visus 26 Horvātijas izlases metienus.

Lietuvas Hokeja federācija šajā turnīrā ar savu valstsvienību saista lielas cerības, cerot pirmo reizi iekļūt pirmās divīzijas A grupā, jo valstsvienības sastāvā ir arī šīs valsts hokeja leģendas Daiņus Zubrus un Darius Kasparaitis, kā arī Nerijus Ališausks, kurš arī bija "Dinamo" sastāvā.

Citā spēlē Igaunijas izlase ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Japānas valstsvienībai. Aleksandrs Petrovs guva vienīgos vārtus Igaunijas izlasē, bet japāņiem precīzi meta Rio Hašimoto un Takuma Kavai.

Savukārt Ukrainas izlase ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja Rumānijas valstsvienību. Vārtus guva Kirilo Katričs, Dmitro Ņimenko un Ņikita Bucenko.

Savukārt Ungārijā sākās pasaules čempionāts līmeni augstāk – pirmās divīzijas A grupā, kurā komandas cīnās par vietu elites divīzijā. Pirmajā kārtā Lielbritānija ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Slovēnijas izlasi. Lielbritānijai vārtus guva Bens O'Konors, Roberts Douds un Brets Perlini, bet slovēņiem vienīgos vārtus guva Jans Urbass.

Savukārt Kazahstāna ar rezultātu 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) pārspēja turnīra mājiniekus ungārus. Kazahiem trešajā periodā divreiz precīzi meta Jevgēņijs Rimarevs, bet vienus vārtus guva Valērijs Orehovs. Naturalizētais Kazahstānas vārtsargs Henriks Kārlsons atvairīja visus 28 Ungārijas metienus.

Vēl Polijas hokejisti ar 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) zaudēja Itālijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!