Foto: AP/Scanpix
Francijas hokeja izlase, pirmdien A grupas spēlē ar 6:2 (2:1, 0:1, 4:0) pārspējot Dāniju, pirmo reizi kopš 1995. gada iekļuvusi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Līdzīga spēle ritēja līdz pat trešā perioda vidum, kad nepilnu četru minūšu laikā Francijas izlase guva trīs vārtus un izvirzījās pārliecinošā vadībā ar 5:2. Pēdējos vārtus francūži guva nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām.

Francijas izlase arī atklāja šā mača rezultātu, kad otrajā minūtē Žiljēns Derozjē pārspēja Simonu Nīlsenu, bet dāņi itin drīz rezultātu izlīdzināja, tomēr pirmo periodu francūži noslēdza ar gūtiem vārtiem, kad 37 sekundes pirms trešdaļas beigām Nīlsenu pārspēja Antuāns Rusels.

$d_id=100; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Otrās trešdaļas beigās Dānijas izlases aizsargs Jespers Jansens guva savus otros vārtus šai mačā un izlīdzināja rezultātu - 2:2. Nākamās 16 minūtes pagāja bez izmaiņām uz rezultātu tablo, un tad sekoja pamatīgs vārtu birums no Francijas izlases puses, ko aizsāka Pjērs Eduārs Bellemārs, pēc pusotras minūtes turpināja Stefans da Kosta un vēl pēc divām minūtēm Antuāns Manavjans. Sestos vārtus franču labā guva da Kosta mača 56.minūtē - viņam šai spēlē divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Tādējādi Francijas izlase ir iekļuvusi to četru komandu vidū, kuras no A grupas turpinās šo turnīru ceturtdaļfinālā. Pārējās ir Čehija, Zviedrija un Kanāda.

Dānija šo turnīru, visticamāk, noslēgs priekšpēdējā, septītajā vietā A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!