Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Čehijas izlases vārtsargs Dominiks Hašeks uzskata, ka čehiem ir izredzes uzvarēt Krieviju šāgada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, taču tad ir nepieciešams nodemonstrēt teju vai ideālu spēli

"Es uzskatu, ka izredzes šajā spēlē ir līdzīgas," olimpisko čempionu citē portāls "iSprot.cz". "Visticamāk, krievi uzreiz sāks ofensīvu, uzreiz gribēs nodemonstrēt pārsvaru. Visu turnīru viņi bija ļoti pārliecināti par sevi, visu viņus slavēja, taču amerikāņiem izdevās viņus apturēt. Pret Krievijas izlasi ir jāspēlē ļoti cieši, bez kritumiem, tā mazinot uzbrucēju pārliecību. Ja izdosies izjaukt viņu ierastās kombinācijas, tas var atnest lielu veiksmi."

"Krievi uzbruks, bet mēs viņus varam noķert uz asiem pretuzbrukumiem un uzvarēt, piemēram, ar 2:1," uzskata Hašeks.

Arī bijušais Sanktpēterburgas SKA treneris Vāclavs Sikora uzskata, ka ceturtdaļfinālā abu komandu izredzes ir vienādas. "Domāju, galvenā cīņa būs starp Krievijas uzbrukumu un Čehijas aizsardzību," viņš izteicies sarunā ar izdevumu "Sport Ekspress". "Izredzes ir 50 uz 50. Sagaidu skaistu hokeju. Kad uz ledus tiekas čehija un Krievija, parasti ir daudz emociju."

"Krievi bieži uzskatīti par favorītiem, un tam ir pamats, taču ceturtdaļfināls ir specifiska stadija jebkurā turnīrā - apakšgrupā tu vari parādīt labāko spēli 10 gadu laikā, bet šai spēlē pēkšņi viss jūk un brūk," saka Čehijas izlases uzbrucējs Jakubs Vorāčeks."Mums vajag ideāli kontrolēt ripu un nedrīkstam noraidīties, jo krievi neticami spēlē vairākumā."

"Es gribēju, lai mēs ceturtdaļfinālā spēlējam ar Krieviju," atzīstas divkārtējais pasaules čempions Jirži Vikokals. "Krieviem ir teicama komanda, taču arī viņiem ir vājās vietas. Un es neapgalvotu, ka mani ļoti uztrauc viņu spēle vairākumā. Ziemeļamerikas komandas svarīgos mačus vienmēr iztur taktisko līniju, šai jomā viņi ir ļoti labi, bet krievi, kad sāk zaudēt, pārtrauc ievērot treneru norādījumus, sāk grimt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!