Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta pusfinālā ceturtdien Prāgā iekļuva mājiniece Čehijas izlase, kas emocionālā un dramatiskā cīņā ceturtdaļfinālā, pateicoties veterāna Jaromīra Jāgra rezultativitātei, ar 5:3 pieveica Somijas valstsvienību.

43 gadus vecais Jāgrs mačā guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, un tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni čehu rindās. Tagad pusfinālā Čehija sestdien tiksies ar fantastiski turnīru aizvadošo Kanādu, kas ceturtdaļfinālā nepažēloja Baltkrieviju, uzvarot ar 9:0. Otrā pusfinālā par vietu finālā cīnīsies ASV un Krievijas valstsvienības.

Pirmā perioda devītajā minūtē mājinieci Čehiju vadībā izvirzīja Jans Kovaržs, kurš pieslēdzās uzbrukumam un izmantoja teicamo Martina Erata piespēli. Lai gan somi maču uzsāka diezgan neapņēmīgi, viņi pamanījās pirmajā periodā ar savu trešo metienu spēlē 18.minūtē izlīdzināt rezultātu – precīzs bija Tuomu Rūtu.

Aizraujoša cīņa turpinājās arī otrajā un trešajā periodā. Otrā perioda sākumā Jusi Jokinens vadībā jau izvirzīja Somiju, bet tad čehi pusotras minūtes laikā divreiz izmantoja skaitlisko vairākumu. Sākotnēji Jāgrs vārtu priekšā bija izveicīgāks un izlīdzināja rezultātu, bet pēc mirkļa līdzīgā situācijā no Jāgra ripa atleca pie Kovarža, kurš guva savus otros vārtus mačā.

Trešā perioda sākumā Aleksandrs Barkovs atkal uz brīdi "apklusināja" O2 arēnas skatītājus, gūstot somiem trešos vārtus. Turpinājumā abas komandas neizmantoja vairākas labas izdevības, bet savu iespēju garām nepalaida Jāgrs. 43 gadus vecā čehu hokeja leģenda bija pirmais pie ripas laukuma stūrī, apslidoja vārtus, ieturēja pauzi pirms metiena un guva savus otros vārtus mačā. Spēles beigās somi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ko čehi izmantoja – Vladimirs Sobotka pēc uzvarēta iemetiena raidīja ripu ārā no savas zonas un trāpīja Somijas izlases vārtos.

$d_id=117; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!