Foto: AFP/Scanpix
Kazahstānas hokeja izlase šāgada pasaules hokeja čempionātu sestdien, 7. maijā, iesāka ar uzvaru, pēcspēles metienos ar 3:2 (0:1, 1:0, 1;1, 0:0, 1:0) pārspējot Šveices komandu.

Šveicieši šo maču iesāka izteikti no līderu pozīcijām, arī pirmie guva vārtus, taču mača turpinājumā kazahi sāka spēlēt arvien pārliecinošāk, ko veicināja arī viņu vārtsarga Vitālija Koļesņika pārliecinošā spēle vārtos.

Rezultāta izlīdzinājumu Kazahstānas izlase panāca ļoti kuriozā veidā, esot skaitliskajā mazākumā, - Romāns Savčenko, ar spēcīgu metienu raidot ripu ārā no savas aizsardzības zonas, precīzi trāpīja Šveices vārtos, jo uz metienu īsti nenoreaģēja šveiciešu vārtsargs Reto Berra.

Iegūstot arvien lielāku pārliecību, kazahi trešā perioda vidū izvirzījās vadībā, taču šveiciešiem pēc divām minūtēm izdevās izlīdzināt rezultātu. Ar neizšķirtu 2:2 noslēdzās gan spēles pamatlaiks, gan pagarinājums, kurā kazahiem turklāt bija iespēja spēlēt vairākumā, taču spēku aktīviem uzbrukumiem vairs nebija atlicis.

Savukārt pēcspēles metienos Kazahstānas izlase bija veiksmīgāka - uzvaras vārtus guva naturalizētais kanādietis Naidžels Douss.

Līdz ar to Kazahstānas izlase, kas pasaules čempionāta elitē atgriezusies pēc gada pārtraukuma, kopvērtējuma tabulā ir ierakstījusi pirmos divus punktus, Šveice - vienu.

$duelID=279;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!