Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treniņiem pēc saistību nokārtošanas Šveices klubā "ZSC Lions" pievienosies uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, tikmēr cits uzbrucējs Lauris Dārziņš turpina atkopties no angīnas, portālu "Delfi" informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Ķēniņš svētdien ar "ZSC Lions" komandu kļuva par Šveices čempioniem. Tā kā latviešu uzbrucējam līgums ar komandu ir noslēdzies, viņam jānokārto saistības ar klubu – jānodod dzīvoklis un mašīna, kā arī citas formalitātes. Tiklīdz tas tiks izdarīts, viņš nekavējoties pievienosies izlases treniņiem.

Tikmēr Lauris Dārziņš turpina atkopties no slimošanas ar angīnu. Pagaidām nav zināms, kad viņš būs gatavs atgriezties uz ledus.

Otrdien Latvijas hokeja izlasei treniņos uz pievienojušies Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Māris Jass un Lauris Bajaruns.

Savukārt valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans un uzbrucējs Zemgus Grigensons pievienosies komandai nākamnedēļ. Tas nozīmē, ka Nolans uz komandtiltiņa nebūs arī šonedēļ Rīgā gaidāmajās pārbaudes spēlēs pret Franciju. Latvijas izlasi pašlaik trenē Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Piektdien un sestdien Latvijas izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Francijas valstsvienību. Līdz šim Latvijas hokejisti aizvadījuši četras pārbaudes spēles. Divas reizes Latvija piekāpās Somijai, bet piektdien latviešu hokejisti ar 2:3 piekāpās Krievijai, tomēr sestdien šo pretinieku izdevās uzvarēt ar 1:0.

2014.gada pasaules hokeja čempionāts augstākajā divīzijā Minskā sāksies 9.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!