Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

2018. gada pasaules hokeja čempionātā Krievijas izlasi nepārstāvēs Iļja Kovaļčuks, kā arī citas zvaigznes, ziņo vietējie mediji.

Kovaļčuks par nespēlēšanu šajā turnīrā nolēmis kopā ar izlases treneru štābu. Viņa atteikums pamatots ar saspringto sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Krievijas izlasei nevarēs palīdzēt arī Bufalo "Sabres" aizsargs Viktors Antipins, kurš gan ieradās valstsvienības treniņnometnē, taču Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta beigās viņš bija guvis smadzeņu satricinājumu, un pēc konsultēšanās ar ārstiem tika pieņemts lēmums, ka Antipinam šis turnīrs ir jāizlaiž.

Traumu dēļ izlasei nevarēs palīdzēt arī Ivans Barbašovs un Sergejs Plotņikovs.

Pagaidām nav skaidrības par Dalasas "Stars" uzbrucēju Aleksandru Radulovu. Viņš tiek gaidīts ierodamies uz medicīnisko pārbaudi izlases treniņnometnē šonedēļ. Sākotnēji parādījās informācija, ka Radulovs atteicies pievienoties izlasei, jo it kā nevēloties spēlēt Oļega Znaroka vadībā.

Kā zināms, Krievijas izlasi šā gada pasaules čempionātā Dānijā vadīs Iļja Vorobjovs, bet Znaroks būs viņa konsultants.

Krievijas Hokeja federācijas (KHF) izplatītajā izlases kandidātu sarakstā iekļauti 17 spēlētāji, pārsvarā Sanktpēterburgas SKA spēlētāji: aizsargi Antons Belovs, Vladislavs Gavrikovs, Dinars Haifizuļins, Artjoms Zubs un uzbrucēji Ņikita Gusevs, Pāvels Dacjuks, Iļja Kablukovs, Aleksandrs Barabanovs, Sergejs Plotņikovs, Viktors Tihonovs, Ņikita Sošņikovs, Ivans Barbašovs, Antons Slepiševs, Jevgeņijs Dadonovs un Pāvels Bunčevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!