Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā svētdien Krievijas valstsvienība B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovākijas izlasi, izcīnot savu piekto uzvaru turnīrā.

Slovākijas izlasei pirmajā periodā izdevās izvirzīties vadībā, kad sestajā minūtē pēc Tomaša Kopecka viegla uzmetiena pa vārtiem ripa tajos ielidoja no krievu vārtsarga Sergeja Bobrovska nūjas. Turpinājumā Krievija pārņēma mača iniciatīvu un vairākas reizes bija tuvu vārtu guvumam. 28.minūtē Sergejs Mozjakins vairākumā izlīdzināja rezultātu, kad izdarīja spēcīgu metienu vārtos.

Trešo periodu Slovākija iesāka ar diviem labiem uzbrukumiem, taču abos ripa atsitās pret vārtu konstrukciju. Uzreiz pēc tam Krievija izvirzījās vadībā, kad Vladimirs Tarasenko izcēlās ar individuālo meistarību. Tomēr Slovākijas izlasei izdevās vēlreiz dabūt ripu Krievijas vārtos, kad pretuzbrukumā Marians Gaboriks meta spēcīgi un precīzi. Līdzīgā cīņā pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots.

Lai arī pagarinājumu veiksmīgāk iesāka Slovākijas izlase, kas veidoja uzbrukumus, tomēr Artēmijs Panarins 63.minūtē pārgāja pāri visam laukumam un izdarīja rezultatīvu metienu pretinieku aizsarga Milana Jurčinas aizsegā.

Krievijas izlase pēc sešām spēlēm ar 14 punktiem ir otrajā vietā B grupā, par punktu atpaliekot no ASV. Tikmēr Slovākija ar astoņiem punktiem ir piektajā vietā.

$d_id=89; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!