Foto: F64
Latvijas hokeja izlase izbraukumā pret Franciju šodien aizvada pēdējo pārbaudes spēli pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Mača sākums paredzēts plkst.18.15 pēc Latvijas laika.

Izlases galvenais treneris Teds Nolans uz šo maču līdzi paņēmis 20 spēlētājus - divus vārtsargus, sešus aizsargus un 12 uzbrucējus. Uz Franciju nav devušies vairāki izlases līderi - vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargi Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts un Roberts Jekimovs.

Masaļskis pašlaik turpina atveseļošanos no pārciestās meniska operācijas. Lai arī viņš aizvada pilnvērtīgus treniņus, nav zināms, kādā formā vārtsargs būs čempionāta laikā.

Pēc šī mača izlasi papildinās aizsargs Artūrs Kulda, kuram noslēgusies sezona Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Iespējams, ka viņš valstsvienībai pievienosies čempionāta norises vietā Helsinkos.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā tiks nosaukts otrdien, 30.aprīlī.

Francijas izlasē uz dalību mačā pret Latviju kandidē trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Desmit no spēlētājiem pārstāv vietējā čempionāta klubus, četri spēlē Zviedrijā, bet pa diviem spēlē Šveicē, Austrijā, Polijā un Somijā. Vēl pa vienam hokejistam pārstāv Dānijas, Vācijas un Čehijas klubus.

Francijas hokejisti būs vieni Latvijas izlases pretiniekiem pasaules čempionāta apakšgrupas cīņās.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta aizvadījusi sešas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, pa divām reizēm zaudējot Zviedrijai un Čehijai, bet pret Baltkrieviju uzvaras dalot uz pusēm.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlei pret Franciju:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Māris Jučers (abi - Rīgas "Dinamo");

aizsargi - Mārtiņš Porejs, Oskars Cibuļskis (abi - Rīgas "Dinamo"), Māris Jass (Hannoveres "Scorpions", Vācija), Agris Saviels, Jānis Andersons (abi - Kijevas "Kompanjon", Ukraina), Ralfs Freibergs ("Bowling Green State" universitāte);

uzbrucēji - Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs ("Red Ice", Šveice), Ronalds Ķēniņš ("ZSC Lions", Šveice), Armands Bērziņš ("Kompanjon"), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Koba Jass (Kladno "Rytiri", Čehija), Kaspars Saulietis (Minskas "Junostj", Baltkrievija), Toms Hartmanis ("Braehead Clan", Lielbritānija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!