Foto: F64

Latvijas jaunais hokeja talants Zemgus Girgensons viena no mačiem Ziemeļamerikā lauzis žokli, bet pagaidām nav zināms, kad viņš varētu atgriezties laukumā, vēsta "Diena.lv".

Kā "Diena.lv" atzinis hokejista tēvs Aldis Girgensons, negadījums noticis Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) izslēgšanas turnīra mačā šonedēļ. Girgensona pārstāvētā Dabjūkas "Fighting Saints" "play off" kvalifikācijas kārtas sērijā pieveica "Team USA" vienību un tagad spēlēs pret Indianas "Ice". Incidents noticis kvalifikācijas sērijas pēdējā mačā jau pirmajā periodā, kad kāds no pretiniekiem ar elkoni trāpījis sejā.

"Otrajā periodā Zemgus ar aizsargrežģi vēl spēlēja, bet trešajā palika malā. Pagaidām zināms, ka šīs nedēļas nogalē Zemgus nespēlēs, taču nākamajā trešdienā otrās kārtas trešajā spēlē jau ir iespējama viņa atgriešanās laukumā. Spēlēt viņš gan varēs tikai tad, ja komanda sarūpēs speciālu aizsargķiveri," "diena.lv" citē hokejista tēvu.

Pēc sportista tēva teiktā, Girgensonam žoklis šobrīd ir sastiprināts ar stieplēm.

Girgensonam šogad prognozē augstu vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā. Tāpat viņš ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms pasaules čempionāta, kas maijā notiks Somijā un Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!