Foto: Sputnik/Scanpix
Līdz ar Latvijas hokeja izlasi Maskavā, kur piektdien, 6. maijā, mūsu komandai sākas pasaules čempionāts, ceturtdien ieradās arī daži mediju un līdzjutēju pārstāvji, kas jau saskārušies ar pirmajām Krievijas turnīra īpatnībām.

"Diena pirms PČ hokejā sākuma. Maskava. Hokejs tikai uz kaut kādu firmu plakātiem, bet ļoti maz," blogā raksta žurnāliste, "Pasaules pazinējs" redaktore Ludmila Glazunova. "Gaisā jaušams tikai 9. maija jeb Uzvaras dienas tuvums. Georga lentītes, plakāti…"

"Kad izkāpu no metro pieturā "Avtozavodskaya", kas pasaules čempionāta oficiālajā informācijā norādīta kā tuvākā metro pietura arēnai, nevienas norādes, neviena plakāta, nevienas bultiņas! Arī izejot no metro – absolūti nekā, kas liecinātu, ka kaut kur tuvumā būs hokeja čempionāts. Īsti kam paprasīt virzienu jau arī nav – likumsargi stāv tik bargu seju, ka taisni bail paliek," raksta pieredzējusī pasaules hokeja čempionātu apmeklētāja. "Man jau arēnu atrast viegli – laicīgi lejuplādētas kartes un arī iepriekš tur būts. Bet, ko darīt cilvēkam, kurš krieviski lāgā nemāk izteikties un absolūti apjūk lielpilsētā? Cerams, ka šonakt metro un uz ielām notiks milzu rosība, lai jau rīt būtu čempionāta gaisotne... Starp citu, par norāžu un hokeja gaisotnes trūkumu pārsteigta nebiju es viena - tikpat par to brīnījās arī Šveices kolēģi, kuri nekādi nesaprata – kā tā var!"

Ludmila arī brīdina Latvijas līdzjutējus, kas ieradīsies uz čempionātu vēlāk – neuzķerties uz vietēju mediju provokācijām. "Jā, starp citu, tie, kuri atlidos uz Maskavu, esiet gatavi, ka tur jau dežūrē TV desants, kas uzreiz gribēs zināt domas par čempionātu un Maskavu. Neprovocējiet. It sevišķi, ja Maskavā tik vien kā lidosta un robežsargi redzēti," viņa iesaka, vienlaikus paužot cerība, ka pirmajā oficiālajā čempionāta dienā situācija būs mainījusies uz labāku un turnīra gaisotne būs jūtama visā pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!