Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans būs priecīgs, ja Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā, kas maijā notiks Minskā, saglabās vietu elitē.

9.maijā Minskā sāksies 2014.gada pasaules čempionāts augstākajā divīzijā, kurā starp 16 dalībniecēm būs arī Latvija. Latvijas hokejistu pretinieces priekšsacīkstēs būs ASV, Baltkrievija, Kazahstāna, Krievija, Somija, Šveice un Vācija. Grupas vājākā komanda zaudēs vietu elitē.

"Ņemot vērā visu notiekošo un sastāvu, to, kas ir ap izlasi, būšu priecīgs, ja paliksim elitē," sarunā ar Latvijas Televīziju teica Lipmans.

Lipmans norādīja, ka tas ir viņa personiskais viedoklis, bet mērķi izvirzīs LHF valde.

Tāpat Lipmans apstiprināja, ka pēc pasaules čempionāta amatu zaudēs galvenais treneris Teds Nolans, kurš šosezon kļuva par NHL kluba Bufalo "Sabres" galveno treneri. "Jā, šis būs pēdējais turnīrs Nolanam, jo saprotiet, ka nevar apvienot divus tādus darbus."

Nolans vēl šobrīd – divas nedēļas pirms pasaules čempionāta sākuma – nav ieradies Latvijā, bet, pēc Lipmana teiktā, treneris kopā ar uzbrucēju Zemgu Girgensonu ieradīsies pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!