Foto: F64

Lielākais ļaunums, kas piemeklējis Latvijas hokeja izlasi pēc zaudējuma pasaules čempionāta spēlē pret Norvēģiju, ir tas, ka tagad iekļūšana ceturtdaļfinālā nav atkarīga tikai no pašas komandas veikuma, uzskata valstsvienības uzbrucējs Gints Meija.

Iepriekšējā turnīra cīņā Latvijas izlase sestdien ar 0:3 zaudēja Norvēģijai, jūtami samazinot savas iespējas nodrošināt vietu astoņniekā, kas ir izlasei izvirzītais uzdevums.

"Nekad nav patīkami zaudēt, tomēr nedrīkstam padoties. Tāpēc turpinām darīt savu darbu. Vienīgi ļoti žēl, ka tagad viss vairs nav atkarīgs tikai no mums. Sekosim konkurentu spēlēm un cerēsim uz to labāko," sarunā izteicās Meija.

"Par spēli pret Norvēģiju domāt negribu. Ir zināmas pārdomas un secinājumi, taču, ja godīgi, gribas to spēli pēc iespējas ātrāk aizmirst," piebilda uzbrucējs. "Vienīgais, par ko esmu pilnīgi drošs - mēs nebūt nespēlējām tik slikti, tomēr norvēģi bija labāki."

"Galvenā problēma nebija norvēģu vai mūsu provokācijas. Mēs nespējām gūt vārtus, kamēr norvēģi savas iespējas izmantoja," izcēla Meija.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs pirmdien plkst.17.15, kad spēkosies ar Dāniju. Abām komandām gaidāmajā spēlē nepieciešama uzvara. Latvijas izlasei trīs punkti nepieciešami cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, bet Dānija pašlaik izmisīgi cīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

"Spēlēsim savu spēli un centīsimies uzvarēt. Dānijas izlasei nav nekādu izteikti īpašu iezīmju, tāpēc mums jādomā par sevi," gaidāmo maču ieskicēja Meija.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Pašlaik Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā ceturtā ar septiņiem punktiem ir Norvēģijas valstsvienība, bet tai ar sešiem punktiem seko Latvija un Vācija.

Pēdējo spēli apakšgrupā Latvijas izlase aizvadīs otrdien plkst.21.15, kad sacentīsies ar vienu no čempionāta saimniecēm Zviedriju, kas pirms šī mača jau varētu būt garantējusi otro vietu noslēguma kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!