Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins atzinis, ka viņa sapnis ir saņemt zvanu no Nacionālās Hokeja līgas, bet Krievija un Kontinentālā hokeja līga (KHL) vārtsargu neinteresējot, ziņo krievu mediji.

"Pēc pagājušā gada čempionāta man bija piedāvājumi no Krievijas klubiem, taču man nepatīk Krievija un KHL," sarunā ar portālu "championat.ru" atzinis Merzļikins. "Es pat nesekoju jūsu līgai un nezinu, kādas komandas tur spēlē. Krievijā esmu bijis tikai reizi - pērn Maskavā. Iespējams, citās pilsētās ir lieliski, man grūti komentēt. Taču pirmais iespaids man bija ne pārāk. Maskava, protams, ir skaista pilsēta, taču tur ir ļoti daudz cilvēku. Līdz arēnai bija jābrauc ļoti ilgi!"

"Mana mamma ir no Latvijas, tētis - krievs, no Maskavas; viņš gāja bojā, kad man bija trīs gadi. Es esmu izaudzis Šveicē un vairāk asociēju sevi ar šo valsti," saka vārtsargs. "Manas mājas ir Šveicē, bet kā cilvēks es, protams, esmu latvietis. Pārstāvu Latvijas izlasi un tas man ir pats galvenais. No bērnības spēlēju Šveicē, tāpēc vietējā čempionātā tieku uzskatīts par Šveices hokejistu. Cik ilgi plānoju uzturēties Šveicē? Nezinu, paskatīsimies. Ja būs zvans no manas sapņu līgas (NHL) kluba, nekavējoties sakrāmēšu čemodānu un braukšu."

No pasaules hokeja čempionāta Merzļikins sagaida iespēju salīdzināt savus spēkus ar augsta līmeņa profesionāļiem un noskaidrot, kur pašam ir iespējas uzlabot savu spēli. "Pasaules čempionātā man ir jāsaprot, kā man pietrūkst un kas jāuzlabo," saka 23 gadus vecais vārtsargs. "Gribētos dzirdēt no pretiniekiem, ko viņi domā par manu spēli. Kad tikāmies ar zviedriem, jutu, cik augsts līmenis ir pretiniekiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!