Foto: F64

Brīdī, kad visas šāgada pasaules čempionāta komandas aizvadījušas pa trim spēlēm, Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miķelis Rēdlihs turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem ceturto vietu.

Aizvadītajos mačos, kuros Latvija tikusi pie divām uzvarām, Miķelis Rēdlihs izcēlies ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir krievu superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins, kurš izcēlies ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet zviedram Joakimam Lindstrēmam un Rīgā dzimušajam Krievijas izlases uzbrucējam Viktoram Tihonovam ir pa trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm katram.

Tikmēr 16.vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar trim gūtajiem vārtiem ieņem Artūrs Kulda, kurš pašlaik ir arī čempionāta otrs rezultatīvākais aizsargs, zaudējot vienīgi čeham Ondržejam Ņemecam, kurš paguvis jau gūt vienus vārtus un izdarīt trīs rezultatīvas piespēles.

Tāpat Kulda ar sešiem citiem hokejistiem dala pirmo vietu labāko vārtu guvēju sarakstā, bet Miķelis Rēdlihs un Ronalds Ķēniņš dala pirmo vietu labāko piespēlētāju vidū.

Latvijas izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs ar uzvarētiem 27 no 44 iemetieniem šajā rādītājā ieņem 15.vietu, bet Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs ar lietderības koeficientu +4 dala piekto vietu turnīrā. Daugaviņš ar astoņām soda minūtēm dala sesto vietu rupjāko spēlētāju sarakstā.

Tikmēr starp labākajiem vārtsargiem Edgars Masaļskis ar divos mačos ielaistiem 88,7% ripu ieņem 11.vietu.

Latvijas izlase realizējusi 13,51% savu metienu, kas ir otrā sekmīgākā realizācija, zaudējot vien Krievijai, kas iemetusi 18,75% metienu, tāpat Latvija realizējusi četrus no saviem 11 vairākumiem, kas ir augstākais rādītājs turnīrā.

16 mazākumos Latvijas izlase ielaidusi četras ripas, kas statistikā dod 12.vietu starp 16 vienībām, bet vārtsargu darbībā Latvija ar 89,53% atvairītu metienu atrodas desmitajā pozīcijā.

Latvijas izlases spēles vidēji apmeklējuši 11 256 skatītāji, kas dod astoto vietu turnīrā, bet zemāko rādītāju starp visām komandām, kas savas cīņas aizvada "Minsk Arena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!