Foto: RIA Novosti/Scanpix
Baltkrievijas galvaspilsēta Minska ir parūpējusies par visu, lai šogad pasaules hokeja čempionāts tiktu aizvadīts augstā līmenī, novēroja aģentūra LETA.

Jau iebraucot Minskā, var just, ka šeit notiek pasaules čempionāts, - ļoti bieži redzami turnīram veltīti baneri un plakāti. Milzīgi plakāti izvietoti pat pie vēl nepabeigtām celtnēm. Tās ir lielas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu čempionātiem Somijā un Zviedrijā, kad tikai retumis pilsētās bija redzamas šo sacensību reklāmas.

Arī par fanu ērtībām šajā pasaules čempionātā ir padomāts. Turnīra rīkotāji ne tikai ir parūpējušies par īpašu fanu ciematiņu, kur par saprātīgām summām nakšņot līdzjutējiem, bet arī izveidojuši speciālus autobusa maršrutus, kas ved uz "Minska Arena" un "Čižovka" hallēm. Ceļā līdz Latvijas līdzjutējus interesējošo "Minsk Arena" jāpavada aptuveni pusstunda. Tāpat mainīti alkohola lietošanas noteikumi, jo nu kartībsargi pielaidīgāk raugās uz cilvēkiem, kuri pa publiskām vietām pārvietojas ar alus glāzēm vai pudelēm rokās.

Tiesa, par fanu ciematiņa numuriņu kvalitāti var pasūdzēties, jo manāms, ka baltkrievi hokeja svētkiem gatavojušies ar nelielu steigu, - vannasistabā flīzes draud nokrist, kā arī garāka auguma cilvēkiem gultas ir pārāk īsas. Arī lifts nereti jāgaida vairākas minūtes, kā rezultātā brīžiem labāk izmantot kāpnes.

Fanu ciematā teju visi līdzjutēji ir vienuviet, tādējādi nodrošinot lielisku hokeja atmosfēru. Tiesa, pasaules čempionāta sākumā viņu bija vairāk, tad arī varēja vērot draudzību starp vairāku valstu faniem. Šeit gan neiztika arī bez politikas iesaistīšanas diskusijās, līdz ar to brīžiem sarunas noritēja ļoti augstos toņos, taču noslēgumā virsroku tik un tā ņēma visas puses vienojošs elements - hokejs.

Savukārt pie fanu ciematiņa un citur pilsētā ir izveidotas pulcēšanās vietas tiem, kuri nav tikuši pie biļetēm. Tā vietā interesenti var apmeklēt šīs zonas, kas aprīkotas ar TV ekrāniem, turklāt padomāts arī par izklaides iespējām, jo tur uzslietas skatuves, kur uzstājas mūziķi un citi mākslinieki.

Pasaules čempionāta rīkotāji ir pievērsuši ļoti lielu uzmanību drošības jautājumam, jo vispirms cilvēki tiek pārbaudīti pie ieejas arēnas teritorijā, bet pēc tam arī pašā hallē. Kontrole norisinās ļoti rūpīgi - katrs tiek kārtīgi izčamdīts, somas pārbaudītas. Tāpat jāparāda, vai darbojas elektroniskās ierīces - planšetdatori, mobilie telefoni, fotokameras.

Šīs drošības pārbaudes jau paspējušas nokaitināt ne vienu vien žurnālistu, jo, staigājot no arēnas uz preses centru un atpakaļ, mediju pārstāvji tiek pārbaudīti katru reizi.

Aģentūra LETA, runājot ar pašiem sportistiem un mediju pārstāvjiem, uzzināja, ka viņu vērtējumā pasaules čempionāts Baltkrievijā ir vislabāk organizētais pēdējos gados un ļoti retas ir tās reizes, kad par kaut ko vajag satraukties.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!