Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē pret Itāliju nav nodemonstrējusi līmeni, kādu no komandas gaida treneru kolektīvs, bet it īpaši vājš izlases izpildījumā bija spēles emocionālais komponents, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionāta trešajā spēlē otrdien ar rezultātu 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) pārliecinoši uzvarēja Itālijas valstsvienību, tiekot pie otrā panākuma turnīrā.

"Mēs esam apmierināti ar spēles rezultātu, taču sniegums nebija līdz galam tāds, kādu vēlējāmies redzēt. Šī bija laba mācība, jo emocionālajam spēles komponentam visu laiku jābūt jūtamam neatkarīgi no pretinieka," pēc cīņas izteicās Nolans. "Spēlētāji centās, tomēr ik pa laikam enerģija aptrūkās. Pirms tam bijām aizvadījuši divus smagus mačus, tāpēc spēlētājiem neko pārmest nevēlos."


"Mača beigās devām atpūtu pirmajiem diviem uzbrucēju trijniekiem, kuri bija laukumā pavadījuši ilgu spēles laiku. Tas netika darīts tāpēc, ka es būtu ar viņu sniegumu neapmierināts," izcēla treneris. "Ja mačā pret Vāciju spēlējām ar sirdi, šoreiz emocionāli nebijām labākajā līmenī. Nospēlējām pietiekami labi, lai uzvarētu, bet nekas vairāk."

Par parādīto sniegumu aizvadītajā spēlē Nolans izcēla Miku Indraši, Ronaldu Ķēniņu un Gunti Galviņu, kurš no trenera izpelnījās īpaši labas atsauksmes, jo aizsargs visu laiku iesaistās cīņā, ir agresīvs un nepazaudē sacensību garu.

Tikmēr Itālijas vienības galvenais treneris Riks Gornačia bija apmierināts ar savu padoto sniegumu tikai pirmajās divās trešdaļās.

"Latvijas izlases ātrums un pāreja no aizsardzības uzbrukumā ir uzslavu vērts. Katru mūsu kļūdu viņi pārvērta iespējās gūt vārtus," izteicās Gornačia.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!