Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc zaudējuma pasaules čempionāta spēlē Dānijas valstsvienībai norādīja uz attieksmes un cīņasspara trūkumu komandā.

Kā ziņots, Latvijas izlase sestajā pasaules čempionāta spēlē pirmdien ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) piekāpās Dānijas valstsvienībai, līdz ar to zaudējot izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

"Esmu ļoti vīlies. Lai šāda līmeņa turnīrā gūtu panākumus, komandas labākajiem spēlētājiem jābūt labākajiem arī laukumā," pēc cīņas izteicās Nolans. "Pretējā gadījumā nekas labs nav gaidāms. Mums visiem vēlreiz jāpaskatās uz komandas uzbūvi un tās struktūru, un jāveic uzlabojumi."


"Mēs necīnījāmies un komandai nebija nepieciešamās attieksmes. Situācija, kad tukšos vārtos netrāpīja Gints Meija, demonstrē koncertēšanās un pašatdeves trūkumu. Šādi uzvarēt nav iespējams," izcēla treneris. "Vilšanās ir gan par šo spēli, gan par iepriekšējo maču pret Norvēģiju. Nebija tā, ka dāņi laukumā darbojās veiksmīgāk. Viņi vienkārši vairāk gribēja uzvarēt un ar šādu mērķi nodemonstrēja lielāku cīņassparu."

Nolans izteicās, ka treneri nebija apsvēruši iespēju ātrāk nomainīt vārtsargu Edgaru Masaļski, kura vietā pēc otrās trešdaļas vārtos stājās Māris Jučers.

"Masaļskis nebija mūsu problēma, bet gan vēlme cīnīties par ripu," izteicās Nolans, piebilstot, ka vārtsargs guvis savainojumu. Visticamāk, ka pēdējā turnīra spēlē otrdien pret Zviedriju vārtos stāsies Jučers.

"Pēc otrās trešdaļas spēlētājiem teicu, ka katram jāievēro sava vieta laukumā. Lai arī pretinieku vārtsargs demonstrēja labu spēli, katrs vārtsargs atsitīs ikvienu ripu, ja redzēs metiena izdarīšanas brīdi. Mēs pretinieku vārtsargam dzīvi šoreiz noteikti nesarežģījām," uzskata Nolans.

Tikmēr Dānijas izlases galvenais treneris Pērs Bekmans pēc cīņas izcēla savu padoto disciplinēto sniegumu.

"Man patika savu spēlētāju agresivitāte. Lai arī pirmajā trešdaļā bijām sanervozējušies, otrajā mums uzsmaidīja veiksme un mēs guvām vārtus. Mača turpinājumā risinājās spraiga cīņa, bet mēs nodemonstrējām labu disciplīnu un nosargājām uzvaru. Tāpat prieks, ka šoreiz beidzot varu izcelt vārtsargu Frederiku Andersenu," izteicās Bekmans.

Savā pēdējā pasaules čempionāta mačā Latvijas izlase otrdien plkst.21.15 spēkosies ar Zviedriju.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Latvijas izlasei izvirzīts uzdevums sasniegt pasaules čempionāta labāko astoņnieku, kas nav izpildīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!