Foto: F64

Visi Latvijas hokeja izlases spēlētāji, kas otrdien bija laukumā pret Franciju, dosies uz pasaules čempionātu, atklāja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta otrdien Latvijas izlase pieveica Franciju savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1).

"Ar pirmo trešdaļu esmu ļoti apmierināts - pretinieks ar savu spožo sniegumu lika mums spēlēt maksimāli labi," pēc mača izteicās Nolans. "Mums bija vairāki hokejisti, kuri iepriekš nebija spēlējuši. Prieks, ka veidojas kolektīva ķīmija."


"Kristaps Sotnieks pieļāva kļūdu, taču neviens nav perfekts," par Latvijas izlases vienīgajiem zaudētājiem vārtiem izteicās Nolans. "Ar viņu pēc spēles aprunājos. Ceru, ka tādu kļūdu vairs nebūs."

"Es komandu vadu, lai uzvarētu. Tas ir sporta pamatā, tāpēc prognozes par mūsu sekmēm pasaules čempionātā nevēlos izteikt," teica Nolans.

Otrdienas mačā Latvijas izlasei palīdzēja arī Oskars Bārtulis, Kaspars Daugaviņš un Georgijs Pujacs.

"Šie ir trīs labākie valsts hokejisti. Daugaviņš ir saviem gadiem neraksturīgi nobriedis, bet Bārtuli zinu jau ilgstoši. Savukārt Pujacs pierādīja, kāpēc spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālā," atzina Nolans.

Tāpat Nolans atklāja, ka visi hokejisti, kas otrdien bija laukumā, brauks uz pasaules čempionātu.

"Pirmā trešdaļa bija diezgan laba, taču pēc tam nesanāca pilnīgi nekas," pēc spēles secināja Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons. "Nepratām pareizi kustēties un saspēle vairs nevedās."

Jau vēstīts, ka Latvija un Francija savā starpā tikās arī pirmdien, kad Latvija nenoturēja divu vārtu pārsvaru, tomēr uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2.

Šajā mačā Latvijas izlasei nepalīdzēja vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargs Guntis Galviņš, kā arī uzbrucēji Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs, tomēr uz otro spēli visi minētie hokejisti bija ierindā.

Latvijas valstsvienības galīgais sastāvs dalībai pasaules čempionātā tiks paziņots trešdien. Iepriekš tika izteikti pieņēmumi, ka komandā varētu tikt atstāta viena brīva vieta, kas tiktu taupīta Amerikas hokeja līgā (AHL) joprojām spēlējošajam vēl vienam aizsargam Artūram Kuldam.

Pasaules čempionātam plānots pieteikt trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Latvijas hokeja izlases sastāvs otrdienas spēlei ar Franciju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Māris Jučers;

aizsargi - Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Oskars Bārtulis, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš;

uzbrucēji - Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!