Foto: Reuters/Scanpix
Norvēģijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ceturtdien Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīra (EHC) spēlē viesos ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Dāniju.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Jergens Kārteruds, Jūnass Holess un Juhanness Juhannesens.

Tikmēr vārtos ar 31 metienu galā tika Henriks Heukelanns.

Dānija būs arī Latvijas izlases pretiniece pasaules čempionātā un tā jau zaudējusi četrās no piecām pārbaudes spēlēm, tomēr vienīgajā uzvarā pagarinājumā tika apspēlēta spēcīgā Somija.

Latvijas izlase šonedēļ piektdien un sestdien divreiz uzņems Franciju.

Pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta izlases parasti aizvada EHC ietvaros. Pašlaik kopvērtējumā ar desmit punktiem četros mačos vadībā ir Šveice, bet uz otro vietu ar deviņiem punktiem piecos dueļos pakāpusies Norvēģija.

Trešā ar septiņiem punktiem trijās cīņās ir Somija, bet pie sešiem punktiem tikušas Čehija, Baltkrievija un Slovākija, kamēr Latvija ar pieciem punktiem ir septītā.

Maijā gaidāmajā pasaules čempionātā A apakšgrupā Latvijas izlase Ķelnē tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju. Savukārt B grupā Parīzē savā starpā spēkosies Kanāda, Somija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!