Foto: F64
Minskā notiekošajā pasaules čempionātā hokejā šodien tiek aizvadītas četras spēles.

A apakšgrupas mačos plkst.16.45 Čehija spēkosies ar Itālija, bet plkst.20.45 Slovākija cīnīsies ar Norvēģiju.

Savukārt B apakšgrupā pēcpusdienas spēlē pērnā čempionāta sudraba medaļu ieguvēji šveicieši spēkosies ar Vāciju, cerot izcīnīt savu pirmo uzvaru, bet vakarā Krievija mēģinās izcīnīt savu ceturto panākumu pēc kārtas pret Kazahstānu.

Kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB) tiešraidē būs iespējams vērot Šveices un Vācijas dueli, bet Krievijas un Kazahstānas maču pārraidīs gan TV5, gan TV6 kanāli.

Latvijas izlase savu ceturto B apakšgrupas spēli aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar ASV.

Pēc trīs kārtām B apakšgrupā maksimāli iespējamos deviņus punktus izcīnījusi Krievijai, bet ASV, Baltkrievija un Latvija tikusi pie sešiem punktiem. Vācija ir ceturtā ar pieciem iekrātiem punktiem, tālāk ar trim punktiem seko Somija, viens punkts ir Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Šveice.

Savukārt A grupas vadībā ar astoņiem punktiem trijos mačos izvirzījusies Zviedrija, kurai ar septiņiem punktiem seko Kanāda, bet pie sešiem punktiem tikusi Norvēģija. Pieci punkti ir Francijai, pa trim punktiem Itālijai, Čehijai un Dānijai, bet viens punkts - Slovākijas kontā.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!