Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pēc otrās uzvaras pasaules čempionātā žurnālistiem norādīja, ka turnīrā jebkura komanda var uzvarēt savu pretinieku un nevajag jau priekšlaicīgi domāt par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kas var dārgi maksāt.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase otrdien dramatiskā cīņā ar 5:4 uzvarēja Kazahstānu, gūstot otro uzvaru trīs spēlēs. Pēc šiem mačiem Latvija saglabā labas iespējas pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Kādi plāni? Doties uz viesnīcu, labi izgulēties, paēst. Bet rīt jau sāksim gatavoties jaunai spēlei. Šajā čempionātā jebkura komanda var uzvarēt pretinieku. Protams, ir dažas spēcīgākas komandas, bet cīnīties var ar visām. Ja sekmēsies komandas spēle, varbūt arī mums paveiksies," žurnālistiem teica Daugaviņš.

Latvijas izlases uzbrucējs atklāja, ka pēc neveiksmīgā otrā perioda noslēguma, kad Kazahstāna vairākumā guva divus vārtus un panāca 4:4, puiši ģērbtuvēs nav salūzuši un viens otru uzmundrinājuši. "Pēc otrā perioda teicām, ka nedrīkst vienam uz otru dusmoties, bet jāsaņemas un jāuzvar trešais. Vajadzēja tikai noticēt sev. Mums nedaudz paveicās, jo iemetām pēc rikošeta. Bet uzvara! "

Daugaviņš arī norādīja, ka tagad būs viena brīvdiena, kas būs ļoti noderīga. "Profesionālajam hokejam ir sezonas beigas, spēlētāji spēlē pāri saviem spēkiem. Daudziem ir savainojumi. Tāpēc svarīga ir katra diena, kad vienkārši var atpūsties, aiziet uz trenažieru zāli, paslidot kādas 10-15 minūtes. Tāds režīms dod spēkus nākamajām spēlēm. Pirms tam mums starp spēlēm bija tikai 15 stundas."

Tagad Latvijas hokejistiem cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā nākamie divi mači jāaizvada pret hokeja lielvalstīm ASV (15.maijā) un Krieviju (17.maijā). Hokejists atzina, ka nedrīkst domāt jau par iespējamo iekļūšanu ceturtdaļfinālā, jo tas var bargi maksāt. "Pēc uzvaras pār somiem sadomājāmies [par vietu ceturtdaļfinālā] – un uzreiz dabūjām brāzienu. Tagad jādomā, kā "aizķerties" mačā pret amerikāņiem un paņemt vienu, divus vai pat visus trīs punktus. Katrs punkts te ir svarīgs un var būt liktenīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!