Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas hokeja izlase ir smagi strādājoša komanda, bet ar sirdi, uzskata ASV valstsvienības vārtsargs Tims Tomass.

Tieši Latvija un ASV ceturtdien savā starpā izspēlēs Minskā notiekošā pasaules čempionāta B apakšgrupas maču. Abas komandas trīs spēlēs tikušas pie sešiem punktiem, kas tās padara par sīvām konkurentēm cīņā par vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

"Olimpiskajās spēlēs Sočos redzēju, ka Latvija ir ļoti smagi strādājoša komanda ar sirdi," trešdien pēc treniņa žurnālistiem sacīja 40 gadus vecais Tomass, kurš šajā čempionātā ir ASV izlases pamatvārtsargs. "Teds Nolans ir paveicis lielisku darbu. Man patika, kā viņi spēlēja Olimpiādē, jo varēja redzēt, cik ļoti viņi cenšas. Mačs pret viņiem nebūs viegls, Latvija noteikti atdos visu, kas ir viņu spēkos. Sagaidāma grūta spēle."

Tomasam šis jau ir septītais pasaules čempionāts, taču Baltkrievijā viņš ir pirmo reizi dzīvē.

"Līdz šim šeit viss bijis kartībā, turklāt uz spēlēm nāk daudz līdzjutēju. Zinu, ka Latvijai arī ir liels atbalstītāju pulks," pauda Tomass.

"Atbraucu uz pasaules čempionātu, jo nespēlēšu hokeju mūžīgi. Nezini, cik daudz šādu iespēju vēl dzīvē būs. Pirms tam, kad spēlēju Bostonas "Bruins" komandā, vienmēr biju aizņemts Stenlija kausa izcīņā, taču tagad bija iespēja atbraukt. Mums ir jauna komanda, kam varu palīdzēt ar savu pieredzi un līdera dotībām. Tāpat esmu bijis tik daudzās citās Eiropas valstīs, bet ne reizi Baltkrievijā, un šī man pašam ir jauna pieredze. Tāpat ir lieliski, ka varu iepazīt savus komandas biedrus, kuri tomēr ir krietni jaunāka paaudze par mani. Ir patīkami redzēt, ka ASV hokejs kļūst aizvien spēcīgāks un spēcīgāks," izteicās Tomass.

Otrdienas vakarā uz Minsku atbrauca arī ASV hokejistu ģimenes, kuru vidū ir Tomasa sieva ar trim bērniem. Tuvinieki ar spēlētājiem paliks līdz pat pasaules čempionāta beigām, par ko priecīgs ir arī pieredzējušais vārtsargs, jo viņa bērni mīlot hokeju. "Vēlos, lai viņi izbauda turnīra atmosfēru un saprot, cik pasaulei šīs sacensības ir svarīgas."

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!