Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētājiem no spēles pret Kanādas valstsvienību ir jāpaņem viss pozitīvais un atlikušajā laikā jāgatavojas izšķirošajai cīņai par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pret Dāniju, intervijā televīzijas kanālam LTV7 sacīja komandas kapteinis Roberts Bukarts.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase pirmdien ar rezultātu 1:2 pagarinājumā piekāpās Kanādas valstsvienībai, pēc 21 gada pārtraukuma izcīnot punktu pret kanādiešiem.

"Komandas biedri bija malači, jo nocīnījās no pirmās līdz pēdējai minūtei. Šī spēle tagad ir jāaizmirst, jāpaņem viss pozitīvais un jāgatavojas rītdienas spēlei pret Dāniju," sarunā ar LTV7 reportieri teica Roberts Bukarts.

Šajā mačā lielisku sniegumu Latvijas izlases vārtos demonstrēja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 31 no 33 pretinieku metieniem. "Kristers ir malacis. Teikšu godīgi, bija viņa žēl, kad viņam neveicās pārbaudes spēlēs. Šodien viņš mums palīdzēja, tvēra ripas ļoti bīstamos momentos un šis rezultāts ir viņa nopelns," sacīja Latvijas izlases kapteinis.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīja pārbaudes spēles pret Kanādas izlasi. Lai arī tika piedzīvoti zaudējumi, tomēr izdevās iegūt vērtīgu informāciju par šo komandu.

"Pozitīvi bija tas, ka mēs ar viņiem spēlējām pirms turnīra un sapratām, ka ar viņiem varam cīnīties. Palīdzēja arī tas, ka arī pret ASV pacīnījāmies par punktiem. Treneri mūs labi noskaņoja, veica labu pretinieku analīzi," turpināja Bukarts.

Latvijas un Dānijas duelis par vietu ceturtdaļfinālā notiks otrdien pulksten 21:15. Bukarts neuzskata, ka pēc aizvadītās spēles pret Kanādu viņa komandai būs grūti sagatavoties turnīra svarīgākajam mačam.

"Vienai spēlei sagatavoties nebūs nekāda problēma. Tagad svarīgākais būs atpūta. Aizbrauksim uz viesnīcu, paēdīsim pagulēsim un atjaunosimies. Dānijai ir priekšrocība, jo viņiem bija brīva diena, bet tas pats bija pagājušajā gadā. Viņi sev uztaisa grafiku pēc iespējas izdevīgāk, bet jācīnās ir tik un tā," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!