Foto: RIA Novosti/Scanpix
Otro zaudējumu divu dienu laikā pasaules čempionāta spēlē piektdien piedzīvoja aizvadītā gada sacensību vicečempioni Slovākijas izlase, kas ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Austrijas vienībai.

Atgādinām, ka Slovākija ceturtdien ar rezultātu 3:5 piekāpās Latvijas valstsvienībai. Pēc šīm neveiksmēm slovāki sev sarežģījuši iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Spēle iesākās ar Slovākijas izlases pārsvaru, bet tad Austrija varēja spēlēt vairākumā. Tajā bīstami uzbrukumi neizdevās, bet slovāki aizskrēja divos ļoti bīstamos pretuzbrukumos. Devītajā minūtē Slovākijas valstsvienība izvirzījās vadībā, kad ilgstošā uzbrukumā pie ripas ar muguru pret vārtiem tika Tomašs Surovijs, kurš apgriezās un raidīja melno kaučuku vārtu tīklā. Perioda turpinājumā pārsvars piederēja slovākiem, bet rezultāts nemainījās.


Otrajā periodā mača gaitu turpināja kontrolēt Slovākija, tomēr visi uzbrukumi atdūrās pret Austrijas vārtsargu Bernhardu Starkbaumu. Tikmēr Austrija ātrajā pretuzbrukumā 34.minūtē izlīdzināja mača rezultātu, precīzi metot Gerhardam Unterlugaueram. Trešdaļas izskaņā Slovākijai bija milzīgs pārsvars, kamēr Austrijai izdevās pāris bīstami pretuzbrukumi.

Pēdējās 20 minūtēs Slovākija uzbruka biežāk, bet izdarītie metieni joprojām mērķi nesasniedza. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, un sekoja pagarinājums. Tajā vienības bija ļoti piesardzīgas, līdz ar to uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pēcspēles metienu sērijā.

Austrijas izlasei uzvaras nesošo "bullīti" izpildīja Tomass Vaneks.

Pa deviņiem punktiem četros mačos ir Krievijas un ASV izlasēm, kamēr astoņi punkti ir Somijai. Tikmēr Slovākijai piecās spēles ir septiņi punkti. Seši punkti četrās spēlēs ir Francijai, Austrijas kontā ir pieci punkti piecās spēlēs, četri punkti ir Vācijai, kas aizvadījusi četras spēles, bet Latvija ir pēdējā, astotajā, vietā ar trim punktiem četrās spēlēs.

$d_id=83; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!