Foto: AFP/Scanpix
Somijas hokeja izlase 2013.gada pasaules čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 7:2 (2:0, 1:0, 4:2) pārliecinoši apspēlēja Austrijas valstsvienību.

Spēles piektajā minūtē Somijas izlasi vadībā izvirzīja Anti Pilstrēms, kurš laboja komandas biedra izdarītā metiena virzienu, taču trīs minūtes vēlāk Veli Mati Savinainens panāca 2:0 savas komandas labā.

Otrajā trešdaļā Somija turpināja darboties pārliecinoši, taču guva tikai vienus vārtus. Austrijas izlase nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, un Petri Kontiola lielajā vairākumā Somijas komandu izvirzīja vadībā ar trīs vārtu pārsvaru. Trešdaļas izskaņā par rupju spēli 5+20 minūšu noraidījumu saņēma Austrijas hokejists Daniels Veslers.


Mazākums Austrijas izlasei nebija šķērslis, lai atspēlētu divus vārtus. Vispirms trešās trešdaļas 48 sekundē precīzi meta Roberts Lukass, bet divas minūtes vēlāk pēc Rafaela Herburgera metiena rezultāts kļuva 2:3.

Tomēr mača izskaņa noritēja Somijas izlases zīmē, un somi guva četrus bezatbildes vārtus. Spēles pēdējās desmit minūtēs precīzi meta Lauri Korpikoski, Niklass Hagmans, Jarno Koskiranta un Savinainens.

Helsinku grupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 14 punktiem sešās spēlēs atgriezās Somija, bet tai ar 12 punktiem piecās spēlēs seko ASV izlase. Krievija ar deviņiem punktiem ieņem trešo vietu, bet par diviem punktiem mazāk piecās cīņās ir slovākiem. Francija ar sešiem punktiem piecās spēlēs ir piektā, Austrijas kontā pieci punkti piecos mačos, bet Vācija un Latvija četrās cīņās iekrājušas attiecīgi četrus un trīs punktus.

$d_id=95; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!