Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta spēlē izcīnīja svarīgu uzvaru pār Franciju, bet uzbrucējs Jānis Sprukts uzsver, ka komanda par situāciju kopvērtējumā domās rīt, kad komanda būs atpūtusies.

Atgādinām, ka pirmdien Latvijas hokeja izlase ar rezultātu 3:1 uzvarēja Franciju, sperot svarīgu soli pretī vietas saglabāšanai augstākajā divīzijā. Latvijas izlases liktenis elites grupā var izšķirties pirmdien Austrijas un Krievijas izlašu spēlē - austriešiem zaudējot, Latvijas izlase saglabās tiesības arī nākamgad spēlēt augstākajā divīzijā. Tāpat vēl pastāv iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā. Ja Latvija otrdien pamatlaikā uzvarēs Somiju, ja Slovākija zaudēs ASV, un Vācija piekāpsies Francijai, tad Latvija ir ceturtdaļfinālā.

"Šī bija svarīga uzvara. Mums vajadzēja punktus. Protams, mums tos vajag pēc iespējas vairāk," Sprukta sacītais citēts IIHF mājaslapā internetā. "Šovakar mēs atpūtīsimies, un rīt skatīsimies, kāda situācija ir kopvērtējumā."

Tikmēr vārtsargs Kristers Gudļevskis izteicās, ka patīkami ir izcīnīt uzvaru pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. "Pie tam, ja mēs rīt uzvaram Somiju, mums ir iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā," teica Gudļevskis.

Pasaules čempionāta spēlēs Latvijas izlase līdz šim četrās tikšanās reizēs nav zaudējusi Francijai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!