Foto: AP/Scanpix
Uz pasaules hokeja čempionātu pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas devušies seši spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Nešvilas "Predators".

Zviedrijas izlases sastāvu papildinājuši uzbrucēji Filips Forbergs un Viktors Arvidsons, kā arī aizsargs Matiass Ekholms. Forsbergs NHL regulārajā čempionātā aizvadīja 67 spēlēs, kurās guva 26 vārtus un izdarīja 38 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņas 13 spēlēs viņš guva septiņus vārtus un izdarīja deviņas piespēles. Arvidsona kontā 29 vārti un 32 rezultatīvas piespēles 78 spēlēs, bet izslēgšanas spēlēs viņš izcēlās ar pieciem vārtiem un četrām piespēlēm. Aizsarga Ekholms iekrāja 10 vārtus un 24 piespēles 81 spēlē, bet 13 izslēgšanas spēlēs viņam vārti un septiņas piespēles.

Šveices izlasei pievienojies aizsargs Romāns Josī, kurš sezonas laikā savāca 53 punktus (14+39), bet Stenlija kausā viņam četras piespēles. Vēl šveiciešu sastāvu pastiprināja uzbrucējs Kevins Fiala, viņam sezonas laikā izdevās gūt 48 punktus (23+25), bet Stenlija kausā viņam četri punkti (3+1).

Savukārt Niks Boninu papildināja ASV valstsvienības sastāvu. Viņam regulārajā sezonā gūti 12 vārti un izdarīta 13 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā – divi vārti un trīs piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!